Magazin > VIP
34521 ogledov

Adi Smolar: "Kljub ločitvi je bil zakon zame nekaj najlepšega"

Adi Smolar Zurnal24 foto
Rdeča nit so njegova besedila. Nekatera še bolj aktualna kot nekoč danes pritegnejo različne generacije.

Adijeva besedila so zimzelena. Čeprav je nekatera napisal pred večimi desetletji, so danes še bolj aktualna. Legendarni Bog ne daj, da bi crknil televizor, bi danes lahko dodali še tablico in telefon. "Poanta te pesmi je, da živimo preveč virtualno, kar zmanjšuje čas za odnose. Moja besedila so odraz mojega razmišljanja in tudi opazovanja. Daleč je za naju pomlad sem na primer napisal, ko sem opazoval nek starejši par. Jaz ljudi samo spomnim na določene stvari, ki smo jih pozabili in dostikrat mi rečejo, da jih moja besedila ali razveselijo ali potolažijo," pravi naš priljubljeni kantavtor, ki še vedno polni dvorane. 

Na njegove koncerte starši pripeljejo svoje otroke, pa tudi stari starši vnuke, saj nastopa že 41 let. "Jaz ne nastopam, jaz se družim. Lepo je videti različne generacije, ki skupaj preživljajo čas. Smisel vsega je ustvarjanje lepih spominov. Nikoli nisem hlepel po uspehu," Adi pove o esenci svojega ustvarjanja. 

Ob legendarni 20 ljubic in njenem besedilu "Pameten le eno kvaliteno si dobi" še vedno prikimava, kljub temu da je njega doletela ločitev. "Ločitev leta 2009 je bila grenka izkušnja. Nekoč sem povedal, da je zakon, kljub ločitvi, zame nekaj najlepšega. Še vedno se strinjam, da si pameten le eno kvalitetno dobi. A kljub temu, v zakonu pride do morebitnih nesoglasij, ko si človek reče 'jojmene jojmene jejhataja'," pristavi Adi.

Zadnjo ploščo je posnel leta 2018. Pravi, da trenutno niso časi za izdajo, kljub temu pa se želi v studijo še vrniti. "Idej imam veliko, preden umrem, si želim posneti še en album, da bodo te ideje ostale," dodaja. 

Komentarjev 3
  • frenk52 13:08 10.oktober 2022.

    Eden redkih. Legenda

  • Pišmevuh 17:21 08.oktober 2022.

    Vredi človek, samo ženska rabi žrebca, ne samo lepih besed.

  • djdj 10:05 08.oktober 2022.

    Njegovi konceri so nepozabni. Človek deli življenjske modrosti, združuje mlado in staro. Za to potrebuje le kitaro in mikrofon. Srečno Adi!

Sorodne novice