Magazin > VIP
64027 ogledov

Adi Smolar: Neverjetno, kaj še vedno dela za bivšo ženo

Adi Smolar Arhiv izvajalca
Adi Smolar ni le vrhunski pesnik in glasbenik, temveč tudi vrhunski bivši mož, ki ima kopico uporabnih nasvetov za vse ločence …

"Ohranitev lepega odnosa z bivšim partnerjem je odraz spoštovanja sočloveka, odraz njunega intelekta in dokaz, da njuna minula ljubezen ni temeljila zgolj na pogojevanju: če me ljubiš, te ljubim, če me ne ljubiš, te sovražim. Takšno pogojevanje, ki je na vseh ravneh našega delovanja prepogosto prisotno, nima prav nič skupnega z vrlinami, ki naj bi krasile dobrega, razumnega in ljubečega človeka, tako kot nimajo v normalnih odnosih kaj iskati posesivnost, ljubosumje, maščevalnost, psihično in fizično nasilje," meni Adi Smolar, ki pravi, da bi se morali bolj potruditi: "Ne zgolj zaradi skupnih otrok, ampak tudi zaradi samega sebe in v dobrobit kvalitete svojega življenja in življenja ljudi okrog nas, je ob ločitvi potrebno krotiti morebitna občutenja zamere, jeze, razočaranja in jih nadomestiti z razumevanjem in sprejemanjem danega kot izziv, da se zazremo vase, se iz izkušnje kaj naučimo, se spremenimo na bolje in se brez grenkobe, z občutkom hvaležnosti za vse lepo, kar nam je bilo dano, podamo naprej: Je usoda ali karma, kar te doleti, vse se pojavlja in se ponavlja, da te poduči. Če si dober, če si moder, delal boš tako, da ti nikoli za nazaj nič žal ne bo! (Iz pesmi Vse je v redu.)"

Na žalost nasilna, deviantna obnašanja sprejemamo kot nekaj vsakdanjega, običajnega in jih prevečkrat toleriramo, razumevanje, prijaznost, strpnost pa dojemamo kot izjemno redko oziroma že skoraj čudaško obnašanje peščice ljudi.

Skrbi za hči nekdanje soproge

 "Ločen sem že devet let, o svojem zakonu in ločitvi pravzaprav že dolgo več ne razmišljam, z bivšo ženo imava vsak svoje življenje, deliva si skrb za sinova in to naju bo vedno povezovalo, sodelujeva tudi poslovno, oblikovala je naslovnico moje zadnje plošče in pred kratkim še moje nove plakate, komunicirava sproščeno in prijazno, k njim občasno pripeljem v varstvo svojega kužka. Njena hčerka je tudi v moje življenje prinesla veliko veselja, saj me, ko sta pri meni njena brata, rada obišče, včasih pri nas po vrtcu počaka svoja starša, za njo imam kup igrač, ob dnevih obdarovanja pa tudi njo pod mojo smrečico vedno pričaka nekaj daril. Kliče me stric Adi in me ima rada, ker sem za hece," odkrito pove Adi, ki vsem ločencem svetuje: "Ljudjem predlagam, kar tudi sam prakticiram: V sebi imejte zdravo mero zavedanja svoje minljivosti in minljivosti vsega, kar nas obdaja, pa boste mnogo bolj cenili, kar vam je dano in skrbneje ravnali s časom, ki nam je na razpolago, predsem ga ni pametno tratiti za banalnosti, ampak ga je smiselno izkoristiti za lepo in dobro.

Povej najdražjim in pokaži jim, da imaš jih rad. 
Ne odlašaj, saj morda bo kmalu zadnjikrat. 
Pusti banalnosti, v glavi imej: kaj še lahko nar'dim, 
da bo življenje moje drugim dragocen spomin!"
 (Kitica pesmi Kdor me videl bo umirat)

žarometi_2018 Magazin Konec zakona enega naših najlepših parov

Adijeva razmišljanja tudi na novi plošči 

"Na novi plošči, ki je izšla pred nekaj tedni pri založbi Gong,  je deset pesmi, ki prinašajo moja razmišljanja in poglede na naše življenje in naše odnose do sebe, do drugih in do sveta. Ena govori o preventivi za kadilce, alkoholike, zakonce itd., (Najboljša preventiva je, da imaš se rad!), že citirana opozori na minljivost (Bolj preudarno in hvaležno skoz' življenje greš ob misli, da je vse le bežno, kdaj konča se, sploh ne veš ...), Naprej, naprej, opogumlja (Eni potrti so, drugi pa gremo naprej, naprej),  Saj bo šlo, je prav tako spodbudna (Na to, kar se ti dogaja, glej objektivno, tud' huda reč izkaže se lahko za pozitivno itd.). Prav zdaj pa je naslovna in si jo je dobro zares vzeti k srce (Je čas, je skrajni čas, da zaživi, kar dobrega je v nas, prav zdaj!)," o novem projektu, pri katerem sta sodelovala tudi njegova sinova, pove Adi. 

Ploščo so posneli v studiu Činč v Ljubljani. "Borut Činč je skupaj z mano producent plošče, odigral je tudi klaviature. Od prejšnjih se album razlikuje najbolj po zvoku, ki so ga ob treh članih skupine Leteči potepuhi (Dejan Doščo, kitara, Sergej Jereb,bas, Matjaž Ogrin, bobni), obogatili pihalci (Domen Gracej, trobenta, Tomaž Zevnik, klarinet, Žan Tkalec, pozavna) in s harmoniko Uroš Polanec. Spremljevalne vokale je odpel moj starejši sin Jure, mlajši Jani, pa je pri eni pesmi udarjal na tamburin. Na ploščo smo vsi sodelujoči zelo ponosni, je plod našega velikega truda in hkrati še večjega veselja! Naj bodo pesmi v veselje in spodbudo tudi vsem poslušalcem," še dodaja Smolar. 

Saša Einsiedler, Tilen Pusar Magazin Je Saša Einsiedler z bivšim le zakopala bojno sekiro?
Komentarjev 10
  • Tadej 14:35 23.december 2018.

    Copatek.

  • sam50 14:28 23.december 2018.

    Ko se loči nekdo,ki ni na očeh javnosti, je to nesposobnost funkcioniranja kot družina,ko se loči javno prepoznavna oseba (nekateri-e tudi večkrat, so pa to pozitivne stvari- ma lepo vas prosim....

  • luckyss 14:00 23.december 2018.

    Takšni ljudje bi morali biti na čelu države...Ampak ni nor, da bi se tako degradiral in šel v politiko...kljub naslovu njegove pesmi.;)