Magazin > VIP
9546 ogledov

Ana Soklič: Doma se ni prebila, v tujini pa nastopala za plemstvo

Ana Soklič Anže Petkovšek Ana Soklič, zmagovalka Eme 2020.
Zmagovalka EME o kontroverznem zahvalnem govoru in pasteh glasbene industrije ...

Ana Soklič, ki je sinoči zmagala na EMI, svojo moč črpa v veri. Ta je v zadnjih letih tako močna, da je nekaj časa preživela celo v posvečeni skupnosti v ZDA. Pravi, da ima glasbena kariera tudi veliko trnjev, a nikoli ni pomislila, da bi odnehala. Pred leti se je kalila v enem izmed pevskih resničnostnih šovov, a čeprav ji doma preboj v celoti, vsaj do sinoči, ni uspel, je v tujini nastopala celo za monaškega princa Alberta. 

Ste pričakovali zmago, kar nekaj let ste se trudili za preboj na domači glasbeni sceni, tudi preko resničnostnega šova X Faktor?

Sploh ne. Upam reči tudi za ostale, da se ne prijavimo samo zato, ker bi upali na zmago, ampak predvsem zato, da se pokažemo s svojim delo, ker priložnosti je res premalo. 

Ravno to ste omenili tudi v zahvalnem govoru, da je za glasbenike težko, a je vseeno vedno luč na koncu predora ...

Tega se z besedami ne da opisat, to so tako lepe stvari. Kljub najtežjim stvarem in trnju, ki ga ta posel zajema, ker je glasba tako emotivna ... Če to rad počneš, je nemogoče izključiti.

Kaj je bilo najtežje? 

Zagotovo to, da so šli pretekli nastopi v tuji tudi na račun zdravja, tako da moraš vsake toliko časa iti notri, vase in potem spet nadaljevati. To so težke stvari, včasih si sam s sabo, največkrat se to zgodi ponoči, takrat se prebudi neka vera, v tej temi. Lahko je zelo težko, a nekaj te vodi, da naslednji dan vstaneš in greš naprej.

Ste ravno v veri našli uteho, to svoje prepričanje ste namreč tudi javno izrazili v zahvalnem govoru?

Da. Dve leti nazaj sem bila tudi v Atlanti, v Georgii, kjer sem živela v nekakšni skupnosti. Želela sem si ogledati vse cerkve, bila sem tudi v prvotni cerkvi Martina Luthra Kinga. Ta njihova energija te napolni. 

Ste bili v tem duhu že vzgajani ali ste vero začutili kasneje?

Drži, da imam vse zakramente, a morda je to v zadnjih letih še bolj močno, sedaj, ko sem tudi starejše in zrelejša. To je nekaj, kar me drži pokonci.

Je to tudi del vaše glasbe?

Seveda je, to niso gospel skladbe, je pa vse, kar gospel zajema. Delček te moči prepletene v glasbo.

Se veselite velikega Evrovizijskega odra?

Veselim se, a hkrati me je strah. Nove izkušnje, spoznanja, nova prijateljstva, tudi težki trenutki …

Bo skladba ostala enaka ali razmišljate, da bi jo prilagodili?

Bomo videli, o tem še nisem uspela razmišljati. To bo še vse prišlo za mano.

Omenili ste tujino, kje vse ste že nastopali?

V tujini imam agentko, nastopila sem v Dubaju, za Rotary klub, gostil me je Zagreb, z Big Bandom hrvaške televizije sem imela samostojen koncert, lansko leto sem nastopila v Monaku za princa Alberta II, to je bil valentinov koncert  ...

Kako pa gledate na obdobje, ko ste nastopil v pevskem šovu X Factor?

To je bilo obdobje zase, a sem vesela, da so se stvari zgodile tako kot so se, saj mi je konec koncev to prineslo veliko nastopov in širšo prepoznavnost.

Že poznate vragolije na novem kanalu Joonglaa?


 

Komentarjev 3
  • Avatar vec
    vec 11:14 07.marec 2020.

    Jest sem slišal da večina naših gre uspet v tujino ker radi zaugajo tiče, je pa res da je teh uspešnežev največ moškega spola. Govorim o estradnikih da ne bo pomote.

  • izRODEk 18:49 23.februar 2020.

    Glede njene izjave o Đizusu takoj po objavi zmagovalke: https://www.youtube.com/watch?v=VVtyU1IEfSk :DDDDDDDDDDDD

  • Janez_53 11:55 23.februar 2020.

    Če je v tujini "nastopala za plemstvo", kako to, da se je sedaj spustila "tako nizko", da gre nastopat na eno brezvezno EMO???

Sorodne novice