Magazin > Film & Glasba & TV
3264 ogledov

Zala Kralj in Gašper Šantl: V prihodnje bova to bolj regulirala

Ema Anže Petkovšek Zala Kralj in Gašper Šantl, zmagovalca Eme 2019.
Povedala tudi, ali se ga kdaj napijeta "do mrtvega".

Na Instagramu smo lahko videli, da ste pred kratkim praznovali 23. rojstni dan, vam je torto spekla Zala?
Gašper: Da, torto mi je spekla Zala in bila je najboljša in najlepša torta vseh časov.

Rada kuhata? 
Gašper: Zelo rada. Ko imava čas, je res fino, da se spraviva in si vzameva čas za take male stvari. 
Zala: Najraje delava omako za testenine, a ne želim izdati skrivnosti, ker je popolna omaka. Lahko povem, da vsebuje bučke in praženo čebulo, a ni samo to …

Kako rada praznujeta?
Gašper: V osnovi res ne maram svojega rojstnega dne, čeprav mi je sedaj vedno boljše, ko sem z Zalo. Še vedno pa praznujem v zelo ozkem krogu.

Torej ne hodita na žure in se ga napijeta "do mrtvega"?
Gašper: Ne.

Prav tako smo na Instagramu opazili, da sta del skladbe Sebi prepesnila v angleščino, kljub temu da sta že takoj dala jasno vedeti, da bosta na Evroviziji pela v slovenščini. 
Zala: Velik del te pesmi je sporočilo, zato se nama je zdelo smiselno, da vsaj refren zapojeva v angleščini, čeprav je na spletu prevedeno celotno besedilo, a je vseeno drugače, če besedilo slišiš, ne le prebereš. Všeč nama je, da tujci poslušajo najino glasbo.

Sta že razmišljala o tem, da bi začela ustvarjati v angleščini?
Zala: Že daleč pred Emo sva imela v mislih, da bi začela z angleškimi pesmimi, a so imela slovenska še toliko vpliva … Nato je vse skupaj sovpadlo z Emo, v bodoče pa bova nadaljevala s to strategijo, ki sva si jo zamislila. Torej, da bova ustvarjala tudi v angleščini.
Gašper: Od prvega singla naprej sva vedela, da si želiva narediti tudi korak v tujino. Seveda, vedno je bila ta želja. To ni nič novega in nič na kar bi vplivala Ema.

Ampak kariera v tujini in kvaliteten čas zase, ki vama veliko pomeni, je verjetno kar težko uskladiti? Ali si tega ne pustita vzeti?
Zala: Evrovizija res temelji na vizualni podobi in za vse, ki gredo na Evrovizijo, se pričakuje, da so hkrati še vsaj igralci in plesalci in da glasba več ni važna. Če bi si želela kariero v tujini, si vsekakor ne bi vsega oblikovala na tak način kot je zdaj. Bistvo je, da midva delava glasbo in to bi delala tudi, če bi šla v tujino. To sedaj pred Evrovizijo niti nima toliko povezave. Se pa strinjam, da vedno bolj si prepoznaven, vedno več je nekih stvari, vendar mislim, da imava tako rada čas zase in kreativnost, da se ne bi pustila motiti.
Gašper: Evrovizija je res ekstrem medijske pozornosti. In ne drži, da midva ne bi marala intervjujev, ampak sedaj jih bova v dveh dneh imela 25, kar je seveda preveč. V prihodnje bova to bolj regulirala. Sedaj seveda malo tudi prevzemava odgovornost za to, da sva zmagala na Emi in nama je kul, da greva skozi to. 

Kaj pa bi še rada povedala, pa vaju novinarji nismo vprašali?
Zala: Trenutno imava toliko pozornosti na sebi, da bi raje midva druge spraševala. Mogoče bi bilo  trenutno najino najljubše vprašanje, naj koga drugega kaj vprašava. 

Koga pa bi najraje kaj vprašala?
Gašper: Jaz bi Zalo. Tu sva, sva predstavnika Evrovizije, zato včasih v vsem tem sploh nimam več občutka, da sva Zala in Gašper in zato se rada spomniva na to. 
Zala: Jaz pa Gašperja.

Lea Sirk Magazin Lea Sirk je pripravljena pomagati Zali in Gašperju Zala Kralj Zala in Gašper Magazin To sta Zala in Gašper naredila tik pred Evrovizijo!
Komentarjev 1
  • kladu 10:44 28.april 2019.

    za oba bi bilo bolje,da bi morda začela risat,ali delat kaj iz gline ali fotografirat,ker glasba ni njun dar...sej če ne gre pač ne gra,jke treba probat še kaj drugega,tuzd maraton ni slaba reč....prosim vaju razmislita o tej zadevi......hvbala za razumevanje

Sorodne novice