Magazin > VIP
49792 ogledov

Poslanka o zmagovalki Eme: "Na oddelku za obdukcije pogrešajo asistentko"

Ema Anže Petkovšek Zala Kralj in Gašper Šantl, zmagovalca Eme 2019.
Zmagovalcema Eme bolj naklonjena tujina kot Slovenija.

Tako kot vsako leto, se je tudi nad letošnjo zmagovalno skladbo za pesem Evrovizije vsulo plaz kritik, Slovenija pa se je ponovno razdelila na dva pola. Na tiste, ki Zalo Kralj in Gašperja Šantla podpirajo in na tiste, ki se jim zdi letošnji izbor zgrešen. Med slednje spada poslanka Nina Maurovič, članica stranke LMŠ, ki je tudi sama nekoč jadrala po glasbenih vodah. Pod enim izmed Facebook komentarjev je zapisala, da "na oddelku za obdukcije pogrešajo asistentko", ostra je bila tudi na svojem profilu: "Muzika živahna kot ranjen polž. Oujeaaa." Zmotil pa jo je tudi ton. "Dan po tem pravim takole: kar je bilo na Emi res nedopustno šalabajzersko, je bil tonski mojster. Ton tako obupen, da je še režiser, ki se je neštetokrat zamiksal, kot študent na praksi, izpadel čisto ok. Glede na dejstvo, da gre za dogodek pod okriljem nacionalke, raje ne nadaljujem od te točke naprej, ker moram vseeno biti 'politično korektna' v svojih izjavah. Ampak …," je še zapisala. 

Nina Maurovič | Avtor: Facebook Facebook

Z njo so se strinjali tudi nekateri Facebook prijatelji. "Tole ni Ema, ampak uredniški izbor Vala 202 ... sicer meni všečen za vsakodnevno pot do Ljubljane, za Eurosong pač ne. Pa še fajn bi bilo, če bi jo kdo naučil, da se pri petju ODPIRA USTA? Na neko čudo potem glas celo pride do izraza," se je glasil eden izmed številnih komentarjev.

Goran Šarac Foto! Magazin Prepir v javnosti: Šarca na Emi mirila zaročenka!

Si je žirija nastavila zanko?

Pojavila so se celo ugibanja, ali je žirija v super finale poleg Raiven namensko poslala skladbo, za katero so mislili, da pri poslušalcih nima možnosti, da bi na Eurovizijo po treh neuspelih poskusih končno prišla Raiven. 

"Pesem ne bi bila slaba, če bi bila narejena za kak kozmetični salon ali wellness. Za Evrovizijo nikakor ni primerna, predstavljena je bila porazno, nastopajoča sta delovala popolnoma odsotno, zadrogirano, cunje iz Karitasa. Verjetno ju je žirija izbrala, ker so želeli Raiven. Njen komad je bil druga katastrofa. A tem na RTV-ju ni jasno, da gre Raiven večini ljudi na živce in da na EMI niso glasovali za ta dva marsovca, ampak proti Raiven? Raiven je bila zanimiva prvič, zdaj je pa zlajnana," je prepričan bralka Žurnala24.

EMA Raztrgal zvezdnice Magazin Modna policija na Emi: Na oder prišla s čevlji za po snegu!

Tujina navdušena

Bolj kot domači poslušalci, so nad skladbo Sebi navdušeni tuji ljubitelji Eurovizije, kar lahko preberemo pod objavo skladbe na Youtubu. "Vsi angleški (torej tuji) komentarji so pohvalni in spodbudni, vsi slovenski pa so samo neko pritoževanje nad izbiro ter nepotrebno vzburjanje, to samo pokaže to kako s(m)o Slovenci trmasti ter nočemo sprejeti nekaj novega/drugačnega," meni eden od Youtube komentatorjev, ki pa ni edini:  "Žal ni primeren za gasilske veselice, zato pa vam ni všeč ... nima balkanskega bita in zato vam ne gre v uho. Punca ni joškasta in popackana po obrazu, zato vam je dolgočasna. Žalostno in tipično, prvo kritizirat, kar najbolj znamo, potem pa v rit lezt, ko bosta razturala in daleč prilezla. Men sta čisto kul. Unikatna. Umirjen in zasanjan komad, imata svoj stil. Tujci imajo mnogo lepše komentarje. Upam, da jima uspe!"

Tako navdušeni pa so tuji komentatorji: 

"Draga Slovenija, izbrali ste najboljše. Pesem, ki ni s tega sveta. Najlepše pozdrave s Francije."

"Čista glasba. Spomni nas, da je Eurovizija glasbeno tekmovanje. Tukaj sta za glasbo in čustva. Bravo. Ena boljših to leto. Pozdrav iz Grčije."

"Zaenkrat moja zmagovalca! Dobra odločitev, Slovenija."

Komentarjev 30
  • Avatar Evalesanna
    Evalesanna 00:08 20.februar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

  • jakec1575 22:38 19.februar 2019.

    zelo tezko je intonancno natancno peti potiho. res je dobra. Uporablja tehniko Cockerja. ko ne zapoje tona, ki ga mi želimo slisati.

  • jakec1575 22:35 19.februar 2019.

    O komadu se kresejo lahko mnenja, koliko je monoton, o iskreni prezenci in odrski intimi ni dvoma. Nekaj drugace, dobra produkcija. manj je vec. se pa po komentarjih vidi, koliko slovencev zivi v hebenih sablonah. In kako nimajo nosa.

Sorodne novice