Magazin > VIP
11872 ogledov

Kaj danes počne Jadranka Juras: "Za RTV ne obstajam že desetletje"

slovenija 22.01.2010, Jadranka Juras, naslovnica priloge Lepota in zdravje, foto Boštjan Tacol
Po dolgem času smo na sceni opazili Jadranko Juras.

Jadranka Juras je bila nekoč ena najbolj glasnih estradnic na naši glasbeni sceni, sploh kar se tiče varstva okolja in živali. Njeni projekti so bili vedno odmevni in z veliko vsebine, v zadnjem času pa jo v medijih le redko zasledimo, zato smo bili presenečeni, da smo jo kot del skupine Okustični opazili na Emi. Kot pravi Jurasova sta jo povabila Okustična, s katerima snema tudi ploščo in ne TV Slovenija, ki se jo menda na široko izogiba. "Mene RTV ni povabil zraven, ker iz nekih razlog, ki meni niso poznani, na njihovem radarju ne obstajam že več kot desetletje, drži pa, da se okoli RTV-ja, Eme in Popevke ne smukam, niti me to ne zanima," je razkrila. 

maraaya Magazin Za nekaterimi tekmovalci Eme stali slavni botri

S čim pa se Jurasova sicer ukvarja danes? "Nisem izginila, delam naprej, deset let se že ukvarjam s klasiko, v glavnem kot operna pevka, tako nastopam in pojem v operi. To, da sem nastopila z Okustičnima, je bilo res po dolgem času, saj sem si rekla, zakaj pa po ne bi spet naredila nekaj dobrega tudi v tej smeri," je povedala in razkrila, zakaj ni več tako glasna tudi kot aktivistka za pravice živali in narave: "Sedaj so nove platforme, na Facebooku sem aktivna le okoli tega, v okviru Veganskega društva sem imela predavanja, drži pa, da nimamo več protestov in shodov kot takrat, ko sem bila 15 let mlajša. Veliko drugih aktivistov je in sama nimam tendence, da bi vedno morala biti v ospredju. Naj se ve, da nas je veliko, da ni vedno le Jurasova, kar se mi zdi povsem zdravo in pravilno. V ozadje sem se umaknila  v tem smislu, da se ne rinem v ospredje, ker mladi ljudje rabijo svoj prostor. Nisem obsedena s tem, da bi vse niti mogla imeti v svojih rokah." 

Ema Ustrezno? Magazin Toliko denarja so prejeli žiranti Eme

Kot del nastopajoče ekipe na letošnji Emi, pa je komentirala tudi letošnja mlada zmagovalca Zalo Kralj in Gašperja Šantla: "99, 9 odstotna sem bila, da bosta zmagala. Poznam ju že od prej, meni sta izjemno všeč. Hvala bogu, da se zgodi nekaj, kjer ni pomembno samo, kako si videti in kako skačeš po odru, ampak je malo bolj potrebno angažirati ušesa in slišati, kaj se dogaja s samim besedilom in glasbo. Zelo vesela sem, da sta zmagala. Všeč mi je, da je Ema letos odprla vrata predvsem novim izvajalcem."

Ema 2019 | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Komentarjev 4
  • supreme 18:51 21.februar 2019.

    Ona deklica na zadnji sliki pa tk grdo gleda......da je se telefon ugasnu taprvic😂😂😂

  • dominik87 11:14 21.februar 2019.

    Jadranka je solidna pevka.Opernih zadev pa ne spremljam

  • Majazmaja 10:47 21.februar 2019.

    Kako lahko reče, a za RTVSLO ne obstaja, če jo na Valu 202 stalno lajnajo? Očitno je tako samovšečna, da misli, da jo morajo vabiti ... Če se sam ne prijavljaš, ne bo nič.