Magazin > Film & Glasba & TV
6068 ogledov

Ali vedo Srbi več kot mi? Naša pevka na Evrosong mimo Eme!?

Evrovizija 2019 Epa
Srbski mediji so se razpisali o tej naši pevki …

Srbski mediji, Telegraf, Kurir in drugi, poročajo, da naj bi Slovenijo drugo leto na Evrosongu zastopala pevka Senidah, ki naj bi na Nizozemsko odšla mimo izbora EMA. Viri blizu pevke pravijo, da Senidah že pripravlja primerno skladbo in da naj bi ji nastop na Evrosongu v času, ko gradi mednarodno kariero, pomenil ogromno. Z zasedbo Muff je na EMI sicer nastopila že leta 2014, a so takrat zasedli nehvaležno drugo mesto. 

Senidah | Avtor: RTV4/ zurnal24.si RTV4/ zurnal24.si

Kaj se v resnici dogaja?

"Informacija, ki jo je objavil srbski rumeni časopis in portal Kurir, nima prav nikakršne zveze z resnico in s pripravami na Emo 2020, ki že potekajo. Vabilo za sodelovanje na izboru predstavnika RTV Slovenija na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije 2020, 'EMA 2020' je bilo objavljeno 1. avgusta, dodatni opis tega projekta pa je na voljo v sporočilu za javnost. Novost glede na pretekla leta je akcija EMA FREŠ," so za Žurnal24 odgovorili s TV Slovenija.

Kot so sporočili že v začetku meseca, bo EMA 2020 res potekala drugače kot doslej, in sicer v dveh dejanjih: "Že jeseni bo na spletni strani rtvslo.si in na družbenih omrežjih, povezanih s projektom, potekal izbor EMA FREŠ. V slednjo kategorijo skladbe se lahko prijavijo izvajalci, ki na dan 1. februar 2020 še ne bodo dopolnili šestindvajset let in ki bodo do tega dne komercialno izdali največ tri avtorske skladbe. Strokovna komisija bo izmed prispelih prijav izbrala najboljše in te se bodo uvrstile na tekmovanje, ki bo jeseni potekalo na naši spletni strani. Dnevno bomo na spletni strani RTV Slovenija in na družbenih omrežjih, povezanih s projektom, objavljali skladbe/posnetke in odprli spletno glasovanje za dnevnega zmagovalca. Tekmovanje na izločanje bo v več krogih, na koncu pa se bodo najboljši uvrstili na izbor EMA 2020. Hkrati je objavljeno tudi vabilo tudi za uveljavljene izvajalce. Vabilu se lahko odzovejo vsi, ki bodo do 1. februarja 2020 komercialno izdali več kot tri (3) avtorske skladbe. Med prijavljenimi bo izbirala izključno strokovna komisija."

Torej navedbe srbskih medijev ne držijo. Verjetno pa obstaja možnost, da je Senidah ena izmed tistih uveljavljenih izvajalcev, ki so se ali se še bodo na vabilo odzvali, in tako res pripravlja skladbo, s katero bi se lahko uvrstila na Evrosong, kot po navedbah srbskih medijev poročajo viri blizu pevke. Senidah bi sicer zagotovo bila dobra predstavnica Slovenije na pesmi Evrovizije, saj je v zadnjih dveh letih dosegla velik uspeh tudi na Balkanu, njeni videospoti na You Tubu pa imajo več kot 30 in 40 milijonov ogledov. 

RTV Slovenija je morebitno udeležbo Senidah na EMI 2020 komentirala tako: "Vabilo za sodelovanje na Emi 2020 v kategoriji B (uveljavljeni izvajalci) je odprto do vključno 18. novembra 2019. Ko bodo znana imenaizbranih izvajalcev, ki bodo nastopili na izboru EMA, vas bomo o tem obvestili prek sporočila za javnost."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice