Magazin > Film & Glasba & TV
18052 ogledov

Na Evroviziji prišlo do tragedije, moški izgubil življenje

zala kralj, gašper šantl
Organizatorji zvonijo po toči ...

V ponedeljek je bil v Tel Avivu na prizorišču letošnjega Evrosonga težko poškodovan 66-letni delavec Fuldi Schwartz, ki je v sredo v bolnišnici izgubil življenje. Med tem ko je razlagal opremo iz tovornjaka, je nanj padla razsvetljava, pri čemer je utrpel hude poškodbe glave, poškodbo hrbtenice in pljuč ter zlom reber, poroča The Times of Israel. 

Schwartzov sin Erez je za medije že podal uradno izjavo: "Na tej točki ne krivimo nikogar, vendar, kako je možno, da se na tako velikem dogodku kot je Evrovizija, s tako veliko investiranega denarja, nadzora in varnosti, še vedno lahko zgodi nekaj tako groznega?"

Policija in inšpektorji so takoj po nesreči začeli z uradno preiskavo in ugotovili, da razsvetljava, ki je do smrti poškodovala Schwarza, ni bila nameščena v skladu z varnostnimi standardi. Uradno izjavo pa so že podali tudi organizatorji: "Smo globoko užaloščeni ob smrti voznika, ki je bil poškodovan ta teden, medtem ko je na parkirišču Evrovizijskega prizorišča v Tel Avivu raztovarjal tovornjak s tehnično opremo. Z mislimi in sožaljem smo z njegovo družino. Varnost vseh, ki so udeleženi pri pesmi Evrovizije, je vedno naša prednostna naloga. V skladu s protokolom sodelujemo z oblastmi."

zala kralj, gašper šantl Magazin Eurosong: Je imela Zala na odru težave?
Komentarjev 3
  • Decko 17:01 17.maj 2019.

    Verjetno med petjem naših dveh pacientov

Sorodne novice