Magazin > Film & Glasba & TV
11761 ogledov

Naš bend označili za shizofrenega, je Roku žal, da so šli na Emo?

Rok Žlindra (levo) še vedno ne more verjeti, da so zmagali. (Foto: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Se še spomnite tega škandala?

Leta 2010 so na odru Eme z Narodnozabavnim rokom slavili Ansambel Roka Žlindre in Kalamari, Švedski komentatorji pa so takrat našo izbiro označili za shizofreno. Kako skoraj deset let po nastopu Rok Žlindra gleda na komentar, ki je takrat odmeval po celi Evropi?

"Po moje niso niti čisto dobro razumeli, zakaj taka pesem. Da imamo mi svoj nacionalni stil zmešan z rock glasbo, torej narodnozabavna glasba z rock glasbo, in se jim je zdelo, da je pesem čudna. Verjetno je za njih tudi bila. To nas ni prizadelo, ker smo bili vedno zvesti narodnozabavni glasbi in smo še vedno. Na Emo smo se takrat prijavili bolj zaradi promocije in novih izkušenj, zato smo šli na Evrosong brez pričakovanj. So bila pa že v Sloveniji mnenja deljena, nekateri so bili za, drugi proti, a v življenju je vedno tako, da te vsi ne morejo hvaliti. Ponavadi tisto, kar je všeč vsem, niti ni tako dobro," danes pravi Rok Žlindra, ki ima na Evrosong le lepe spomine: "Vsekakor je bila lepa izkušnja, če drugega ne, bomo v zgodovino zapisani kot prvi in mislim, da edini narodnozabavni ansambel, ki je nastopil na Evroviziji. S tem so prišli nastopi, tudi večji nastopi in še vedno imamo polne sezone, kar nam je najbolj pomembno. Jaz lahko rečem, da smo mi iz te izkušnje potegnili le pozitivno."

Imamo pa Slovenci za sabo lepo zgodovino nastopajočih parov, ki so partnerji tudi v zasebnem življenju. Med njimi Duo Platin, Maraaya, Zala in Gašper, pa tudi v Ansamblu Žlindre sta Rok in Barbara par že trinajst let. "Ljudi zanimajo zgodbe, kakršne koli že so. V tem primeru je to par na odru," pravi Rok, ki o letošnji skladbi pravi, da je unikatna: "Izstopa, kar se je že velikokrat izkazalo, da je na Evrosongu to dober učinek. Pustimo se presenetit. Jima pa vsekakor čestitamo za uvrstitev v finale."

 

Ema Magazin Zala Kralj in Gašper Šantl: V prihodnje bova to bolj regulirala
Komentarjev 5
  • leddisplay 20:38 17.maj 2019.

    Narodno zabavno glasbo je treba spostovati in ceniti. Dobri so.

  • boni 18:43 17.maj 2019.

    Res so bili zanič.

  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 12:04 17.maj 2019.

    pogrebna muzka, sramota od sramote

Sorodne novice