Magazin > VIP
9753 ogledov

Chorchyp: "Tudi jaz sem jokal"

Chorchyp Instagram
Exatlon je pretekli teden izgubil enega najbolj priljubljenih tekmovalcev - Chorchypa, ki se v srce ni usedel le sotekmovalcem, ampak tudi članom ekipe, ki so imeli po njegovem porazu solzne oči.

Marjanca je pretekli teden mnoge presenetila, ko je v boj proti Igorju Mikiču poslala Chorchypa, ki nam je v hotelu v Dominikanski republiki, kjer je čakal na let domov, zaupal, kaj mu je Marjanca rekla v slovo.

Kaj bo prva stvar, ki jo boš naredil, ko prideš domov?

Najprej bom šel poljubit mamo in psa, nato pa si bom privoščil pošten zajtrk. V šovu sem moral spremeniti svojo prehrano. Zunaj se prehranjujem vegansko, v šovu pa to ni bilo mogoče. Ker nisem zaužil dovolj kalorij, sem spet  začel jesti meso. Prvi teden sem dobil afte, skupaj pa sem shujšal za sedem kilogramov. Nato se bom posvetil poslu. Pogrešam delo z otroki, ki se bodo sedaj želeli še pogosteje poditi po poligonih. Nabaviti bom moral nove stvari. Zagotovo bom polovico denarja, ki sem ga zaslužil v šovu, zapravil za nove pripomočke. Sicer pa je bil Exatlon zares lepa izkušnja. Končno ena športna izkušnja - prej sem bil v plesnem in pevskem šovu. Znanje borilnih veščin in plesa mi je tudi v tem šovu koristilo. Sploh mentalni vidik - da si zapomniš ves poligon in na koncu ohraniš mirno kri. 

Kako ste se razumeli v ekipi?

Na začetku smo se odlično razumeli, ko pa smo začeli izgubljati, so se začele težave in prepiri. Tudi to, ali si v vili ali v baraki, vpliva na odnose. V baraki hitreje postaneš živčen. Ni klimatske naprave, drugim se ne moreš umakniti … takoj nastanejo trenja. Takrat sem jim rekel, da je to za nas preizkušnja. Če bomo tukaj zdržali, bomo tudi zunaj lahko ekipa. Odnosi niso pomembni le v šovu. Tudi zunaj si moramo pomagati.

Zakaj je Triglav nenadoma začel izgubljati?

Pri Jadranu se je ekipa spremenila, kar nas je presenetilo. Ker jih je bilo manj, so lahko večkrat šli čez poligone kot mi. Tako so si nabirali izkušnje. Druga težava pri nas pa je bila prevelika samozavest. Škatle z rekviziti za trening en teden nismo odprli. Odprli smo jo šele peti dan v baraki. Preveč smo se sprostili, nato pa krivce za poraze iskali zunaj nas. 

Si v šovu kdaj pomislil na predajo?

Zame ni predaje. Če ne padem, se ne bom predal. Se je pa med izločilnim dvobojem pojavil nenavaden občutek. Težko je tekmovati s prijateljem in sotekmovalcem. Marjanci sem rekel, da imam težave z ramo, a se je kljub temu tako odločila, ker je želela Igorja spraviti iz šova. Kolebala je med mano in Frankom, a je bil Franko zaradi zoba na antibiotikih. Ko pride do nečesa takšnega, pade v timu vzdušje in volja. Pred izločitvenim dvobojem smo se še sprli. Noemi me je narobe razumela, češ da sem rekel, da ne bi smela dobiti medalje proti Pini. Marjanca pa ves čas daje na ogenj … Počil mi je film, ko je začela govoriti, da se počuti zapostavljeno. Ona!? Ves čas je pred kamero, ves čas dobiva pozornost … Takrat sem se prvič razburil. Nato sva se sporekla še z Noemi, ki je mislila, da govorim o njej, tako da smo šli slabe volje na tekmo. Na dvoboju sem vodil 2 proti 0, nato pa me je začela boleti rama in vprašal sem se, če ne bi šel raje domov. Čeprav se nisem predal, sem se po dvoboju spraševal, ali sem res dal vse od sebe. Je bila ta misel vzrok, da sem izgubil …

S kakšnimi besedami se je Marjanca poslovila od tebe?

Rekla je: "Oprosti." Nisem ji zameril. Igor pa je na slovesnosti rekel, da ne razume Marjančine odločitve, da v boj pošlje močnega člana, saj dobro ve, da se lahko na Exatlonu zgodi prav vse. Dodal je tudi, da si bomo nekateri v šovu nabrali prijatelje, drugi pa bodo domov odšli brez. 

Ko si odšel, so v tvoji ekipi tekle solze. Kako si to doživljal?

Tudi jaz sem jokal. Najhuje mi je bilo, ko sem videl, da tudi turški člani produkcije jokajo. Res smo se povezali. Učili smo se turško in špansko … vsak postane del tebe. Ko so me vprašali, kaj je bilo v šovu zame najtežje, sem odgovoril, da mi prav nič ni bilo težko. Poškoduješ se, izgubljaš, spiš v baraki, tarantele hodijo naokoli … Najtežji trenutek pa je bilo slovo. 

Si imel pred vstopom v šov kakšne pomisleke? Morda zaradi starosti?

Le Katarina je bila starejša od mene. Od nekaterih sem celo 20 let starejši. Vem, da si moraš pri teh letih vse dobro prilagoditi, na primer hrano, kar je bilo v šovu zelo težko. Ravno sprememba prehrane je zame predstavljala veliko oviro. Prvi teden sem se počutil zelo težkega, verjetno je bilo zaradi tega na začetku tudi več poškodb. Pa tudi način treninga in kako iti čez poligon sta drugačna. Mnogokrat sem bil hitrejši od drugih, a na poligonih nisem dal vsega od sebe, saj sem se zavedal, da je verjetnost dolgotrajnih poškodb velika. Brez pretiravanja lahko rečem, da sem bil vsem konkurenca. Leta so le številka in to je tisto, kar želim naučiti svoje stranke.

Kaj je bil najlepši trenutek v šovu?

Več jih je. Zapomnil si bom prvo zmago, s katero smo si priborili vilo. Počutili smo se kot ekipa, bili smo povezani, vzdušje bilo krasno. Krasna je bila tudi ekipa. Vsakič, ko smo prišli na prizorišče, so nas pozdravili. Mene so klicali Batista. Nisem vedel, da je to rokoborec in sem jih s to besedo pozdravljati nazaj. (Smeh) Thor mi je nato razložil, za koga gre in da sva si podoba. To so takšni lepi trenutki, ki jih ne pozabiš. Ta stik s tujci in domačini, ki so nas učili svoj jezik, mi pa njih slovensko. Ko vidiš, da si njim polepšal dan, oni pa so ga nam.

Komentarjev 1
  • Elizabeth_Perez 16:39 26.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice