Magazin > VIP
25036 ogledov

Denis Porčič – Chorchyp: V sekundi sem se zaljubil vanjo

Denis Porčič Chorchyp mediaspeed
Takšno otroštvo je imel Chorchyp.

Denis Porčič – Chorchyp je pred približno 15. leti v Sloveniji zaslovel kot eden od članov rap skupine Kocka. Kasneje smo ga spremljali na tekmah največje evropske borilne organizacije FFC, lansko leto pa smo spoznali tudi njegovo drugo, nežnejšo plat. Slovenijo, predvsem Slovenke je s svojim mehkim srcem osvojil v šovu Zvezde plešejo, kjer se je uvrstil v finale in mu je zmaga ušla za las.

Denis je eden od ambasadorjev našega brezplačnega, dobrodelnega Festivala za ljubitelje živali, ki ga letos znova prirejamo v Domžalah v Češminovem parku.

Obiščete nas lahko to nedeljo 10. junija med 9.30 in 18.00. Na dogodku bodo otroci spoznali konje, maine coone, papige, kače, pajke, kuščarje, dihurčke, policijske pse, pse reševalce, tekmovalne pse, izvedli bomo tekmovanje v pasjih trikcih, za otroke bodo potekale številne brezplačne delavnice, kjer bodo izdelovali netopirnice, svečke, repelente za klope in tako dalje.

Pse bo čakala prava pasja plaža, privoščili si bodo lahko edinstveno brezplačno degustacijo in nego, zato so toplo vabljeni tudi socializirani in cepljeni kužki. Ob 17.00 pa bo na sporedu tudi druženje z našimi ambasadorji ... Več TUKAJ. 

Festival za ljubitelje živali Dogodek za otroke Vizita za živali Festival za živali letos na dveh lokacijah

Ste kot otrok imeli kakšno žival?

Kot otrok sem večino časa preživel pri stari mami, ki je imela veliko staro hišo. Tam smo imeli vedno veliko muckov. Kasneje sem imel tudi psa Paca, mešanca med japonsko akito in kraškim ovčarjem.

Denis Porčič Chorchyp | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
Imate zdaj kakšno žival?

Sedaj imam psicko Xeno, rednose pitbulko, ki je rešenka iz pasjih borb iz Hrvaške. Ko sem jo zagledal kot mladičko, sem se v sekundi zaljubil vanjo in jo pripeljal v Slovenijo. Na začetku je bila zelo strahopetna, zdaj pa je zelo igriva, energična, prijazna in ljubezniva do vseh psov in ljudi.. Verjamem, da je kuža odraz lastnika, ne glede na pasmo in zgodovino. Zdaj je stara 4 leta in ne predstavljam si življenja brez nje.

Zakaj mislite, da je druženje z živalmi pomembno za ljudi?

Ker samo tako lahko spoznamo svojo naravo in naravo živali, ki nas potrebujejo. Živali si zaslužijo boljše življenje, ki jim ga lahko mi nudimo in ob tem lahko mi pridobimo novega najboljšega prijatelja.

Zakaj je pomembno, da otroci odraščajo z živalmi, da jih spoznajo pobližje?

Otroci morajo spoznati, da so živali del nas, da moramo živeti v sožitju in da so lahko živali tiste, ki nam prinesejo največe spoznanje o sebi. Roko na srce, v starosti nas vse prevec vodi ego in živali nam zares lahko pokažejo pravo delovanje.

Borite se proti pasjim borbam. Povejte nam malo več.

Sodelujem z veliko organizacijami, ki se borijo proti pasjim borbam. Preziram ljudi, ki zaradi svojega zaslužka in zadovoljevanja svojega ega na tak način mučijo živali. Jezi me, da nekdo vzgaja pse za borbo, kjer kasneje tudi poginejo. Ne razumem siljenja živali ali ljudi v nekaj, česar ne želijo. Borbe so nekaj, kar borci izberemo sami, ne tako kot to delajo psom.

Vam je kakšna pasja zgodba še posebej ostala v spominu?

Poznam veliko zgodb in prav vse bi vas pretresle, zato se jih raje ne spominjam. Zgodbe vzamem na znanje in se potrudim, da nekaj storim za boljši jutri vseh živali.

Sicer pa se ukvarjate tudi s treniranjem borilnih veščin. Imate tudi svojo telovadnico, kajne?

Z borilnimi veščinami sem začel kot otrok, nekje pri 10. letij in že takrat sem dojel, da je to bistvo mojega življenja. Ko se prepustiš in delaš s srcem, te vesolje vodi v pravo smer in tako sem tudi jaz najprej odprl svoj klub v Kranjski Gori, nekje pred 14 leti. Kmalu sem začel nastopati tudi v profesionalnih borbah in vmes svoj klub razširil na več lokacij. Danes imamo 4 lokacije po celi Gorenjski. V Kranjski Gori, Jesenicah, Lescah in v Kranju otroke in starejše učimo pravega pomena borilnih veščin, discipline in spoštovanja. Klub sem poimenoval Samurai, ker se mi ime zdi primerno temu, kar delamo. Danes klub šteje preko 200 članov. Vesel sem, da lahko svoje izkušnje in znanje širim med ljudi.

Tara Zupančič Magazin Tara Zupančič: V nekaj mesecih izgubila tri prijatelje Gašper Rifelj Magazin Gašper Rifelj nam je to povedal o svoji največji ljubezni Lara Komar Magazin Lara Komar nas je povabila v svoj dom v Trstu Primož Forte Vizita za živali Primož Forte kriv, da je mama ustanovila to društvo

Sorodne novice