Magazin > VIP
3541 ogledov

Deset trikov za hitrejšo rast las

lasje ženska Profimedias
Ob pravilni negi las, lahko iz njih dobesedno izvlečete svojo maksimalno dolžino, a potrebno se je držati rutine, ki naj bo sestavljena iz teh desetih korakov …

Pravilna prehrana
Prehrana naj vsebuje veliko vitaminov in hranljivih snovi. Losos in sardele, pa tudi grah, so polni omega kislin, ki pomagajo k gostoti las in proti izpadanju. 

Ojačajte lasišče 
Ob vsakem pranju las, vsaj pet minut masirajte lasišče, saj s tem pospešite cirkulacijo, ki blagodejno vpliva na gostoto las. 

Pogosto striženje je mit
Ob dobrih proizvodih za nego las, sploh serumih za zaščito pred toploto, lahko z obiskom frizerja počakate dokler ni potrebno. 

Spanje na svili
Svilena posteljnina blagodejno vpliva na lase in kožo, saj se ne zapenjate za tkanino, pa tudi lasje se ne vozlajo, temveč polzijo po posteljnini. 

Pravilo enega
Nikoli na isti dan ne sušite las s sušilcem in jih oblikujte z kodralnikom ali likalnikom. Manj kot jih boste toplotno obdelovali, bolj bodo rasli. 

Privoščite jim odmor
Lasje so najbolj zdravi, če jih pustite pri miru. Pustite jim dihati in jih vsakodnevno ne obremenjujte z sušenjem, krtačenjem, produkti za oblikovanje in elastikami za lase. Ob koncih tedna jih enostavno pustite, da se posušijo na zraku.

Menjajte pozicijo čopa
Si lase pogosto spenjate v čop? Elastike povzročajo lomljenje las, zato se tej pričeski na dnevni ravni izogibajte ali vsaj menjajte pozicijo čopa. 

Investirajte v dobro krtačo za lase
Naj bo iz naravnih ščetin, najboljša je taka iz ščetin divje svinje, ki se je uporabljala že v 19. stoletju. Taka krtača poskrbi za naravni sijaj vaših las in cirkulacijo lasišča.

Nazaj k naravi
Barvanje las, sploh, če jo barvate na svetlo, v resnici pa ste rjavolaska, ne pripomore h kakovosti vaših las. Če želite zdrave in dolge lase v čim krajšem času, razmislite o naravni barvi las. 

Izperite jih s kisom
Jabolčni kis zmešajte s hladno vodo in si s to mešanico izperite lase. S tem boste zaprli mešičke, vaši lasje pa bodo videti čvrstejši in bolj svetleči. 

Komentarjev 1
  • Janja34 20:31 21.januar 2019.

    Super triki! Tudi sama se to poletje preizkusila ogromno izdelkov in naravnih rešitev za rast las saj sem si vedno želela imeti daljše lase. Skoraj sem že obupala dokler mi prijateljica ni povedala za nek šampon za hitrejšo rast las. ...prikaži več Zadeva dejansko deluje za razliko od nekaterih šamponov. Mogoče še komu spremeni življenje pa tudi lase :D Nazadnje sem ga dobila na https://www.spletninasveti.si/sampon-za-hitrejso-rast-las/ za slabih 30€. Vreden vsakega centa! Skupaj sta šampon in balzam.

Sorodne novice