Magazin > VIP
40177 ogledov

Foto: Je on nova ljubezen Ilke Štuhec?

Ilka Štuhec Profimedia Ilka Štuhec.
Skupaj na počitnicah ...

Ilka Štuhec si je o koncu sezoni privoščila eksotične počitnice na Šrilanki, kamor pa ni odpotovala sama. Na Instagramu je ob fotografijah razkrila, da ji na poti družbo dela Denis Janežič, profesionalni snemalec in fotograf, ki v svoj objektiv lovi predvsem ekstremne športne podvige. "Turista v raziskovanju Šrilanke. Od zlatega peska na plaži Mirissa do višin mesta Ella in Sigiriya. Najina šrilanška pustolovščina ni bila nič drugega kot čarobna," sta zapisala ob fotografijah, ki sta jih oba delila na Instagramu, skupaj s simbolom srca. Zaenkrat še ni znano, ali sta se na potovanje odpravila kot par ali le kot prijatelja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denis Janezic (@denisjanezic)

Ilka je že leta 2019 za revijo Suzy sicer razkrila, da se je razšla s partnerjem, Benijem Mattijem, vodjo tekmovalnega oddelka švicarskega podjetja Stöckli. Zakaj sta prekinila zvezo, takrat nista želela komentirati. Ilka o svoji zasebnosti nikoli ni veliko govorila, je pa Matti za Večer pred leti na vprašanje, kako ločujeta zasebno in profesionalno življenje, odgovoril: "S tem nimava težav, treba pa je bilo razdvojiti profesionalno od zasebnega. O zasebnem življenju v javnosti tudi ne razpravljam."  

Najboljša slovenska alpska smučarka v hitrih disciplinah se je po koncu minule sezone odločila za korenito spremembo v svoji individualni ekipi. Njena mama Darja Črnko se je umaknila z mesta vodje ekipe. V novi sezoni, katere vrhunec bo svetovno prvenstvo februarja v Saalbachu, je naloge trenerja prevzel nekdanji tekmovalec Aleš Gorza. Črnko je skupno pot s hčerko Ilko Štuhec v samostojni ekipi začela leta 2009 in imela v tem času različne vloge. Bila je serviserka smuči v svetovnem pokalu, vodja ekipe Štuhec in glavna trenerka.

Štuhčeva je v tem času osvojila dva mala kristalna globusa v smuku in alpski kombinaciji, to ji je uspelo v najuspešnejši sezoni 2016/17, dvakrat je postala svetovna prvakinja v smuku (2017, 2019) in 11-krat zmagala v svetovnem pokalu ter 22-krat stala na zmagovalnih stopničkah. Štuhčeva je na finalu sezone svetovnega pokala 2023/24 v Saalbachu osvojila drugo mesto in presenetljivo zmagala na državnem prvenstvu v veleslalomu. Črnko je zadnji dve leti, ko se je Štuhec znova vrnila med smukaško elito, opravljala vlogo glavne trenerke.

"Mama je meni in ekipi dala vse in še več, za kar sem ji zdaj in ji bom večno hvaležna. Skupaj sva premaknili meje in dokazali, da je vse mogoče. Njena strokovnost nikoli ni bila vprašljiva, a razhajanja v določenih pogledih so prevelika, da bi skupaj nadaljevali. Odgovornost za to v veliki meri prevzemam jaz," je konec aprila poudarila dvakratna svetovna smukaška prvakinja.


 

Komentarjev 3
  • 4krogci 16:45 23.maj 2024.

    Nima Ilka punce drgac??? In to ze kr neki let…ni vec nobena skrivnost…

  • Rim 15:57 23.maj 2024.

    Saj ji privoščimo. Mirno lahko neha in prizna, da je to to. Manj stresa bo in manj stroškov. Če pa želi uživati v smučanju za svoje veselje, pa tudi prav.

  • Ender3 14:28 23.maj 2024.

    Ilka, Ilka bolje se je mame Črnko držati. Kdo ti bo potem otroke čuval...

Sorodne novice