Magazin > VIP
3051 ogledov

Foto: To, kaj na dopustu počne Peter Poles, vas bo močno presenetilo

Peter Poles Instagram
Medtem ko drugi ležijo na plaži ali uživajo v vodnih aktivnostih, slavna družina počne to …

Čeprav priljubljeni voditelj Peter Poles svoje zasebno življenje nerad izpostavlja, utrinke njihovega družinskega življenja včasih deli njegova dolgoletna življenjska sopotnica, vizažistka in spletna vplivnica ter blogerka Nika Veger, s katero imata tudi dve deklici. Nika se v svojih vsebinah pogosto zavzema za okolju prijazne rešitve in produkte, je uporabnica trajnostne mode in izdelkov, reciklaže pohištva in se zavzema za zmanjšanje uporabe plastične embalaže v vsakdanjem življenju. Zato ni presenečenje, da so njihove počitniške aktivnosti izven okvirjev.

Nika je na Instagramunamreč objavila fotografijo Petra, ki s plaže in morja odnaša kosovne  odpadke. "Našo čudovito plažo z belimi kamenčki in turkiznim morjem smo očistili vseh smeti. Veliko njih. Čevlja, vrat z jadrnice, pokrova motorja s čolna, treh zvitkov laksa s trnki in utežmi, plastičnega lavorja, kup plastičnih vrečk, lončkov, plastenk, počene blazine ... in da, celo zelenega tepiha.
Nismo blizu mesta, celo daleč od vasi smo. Nikjer nikogar. A ne delam si utvar, jugo bo že kmalu prinesel nove smeti, nekaj še uporabnih, predvsem pa veliko koščkov plastike in stiropora. Žalostna sem, prvič sem tudi na Jadranu letos doživela, da plavam med koščki plastike,"
 je zapisala Nika, ki pa se ni ustavila le pri svoji družini.

S sledilci je namreč delila nasvete, kako lahko vsak prispe k čistejšima vodam in plažam in jih pozvala, da svoje ideje z njo delijo tudi sami. "Res veliko bi naredili že z nekupovanjem reči, predvsem hrane, v plastični embalaži. To je izziv tudi zame, priznam. Poskrbimo, da s plaže res odnesemo vse, kar smo nanjo prinesli. Vključno s cigaretnimi ogorki. Če ob koncu dopusta želiš še dobro blazino in igračke za v mivko pustiti za druge turiste, to ne puščaj kar tako na plaži, ampak predaj ‘dediščino’ določeni družini, ker bo bolj verjetno, da na koncu poletja ne bo kar obvisela na plaži. Med vsakim plavanjem ali sprehodom poberi smeti in jih odvrzi v kanto s pokrovom. Podpri organizacije in akcije, ki organizirajo čiščenje voda in obal. Letos sem zasledila npr. @biotherm Water Lover Project, katere cilj je ohranitev Jadranskega morja, podvodnega sveta in plaž, zato del sredstev od prodaje (od julija do konca leta) donirajo Inštitutu za potapljanje in vodne aktivnosti Piran, ki bo organiziralo različne aktivnosti in čiščenje naših voda in obal. Imaš še kakšen nasvet, izkušnjo na to temo? Prosim deli jo z nami v komentarju. Hvalaaa," je še zapisala Nika. Lepo, kajne?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beautyfull Blog (@nikaveger)

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.