Slovenija
1099 ogledov

Ekološki kriminal: Odkrili novo odlagališče odpadnega blata

komunalno blato Občina Hoče - Slivnica
Na območju Šentjurja so v četrtek odkrili že drugo odlagališče odpadnega blata.

Policisti PU Celje so bili v četrtek obveščeni, da je neznani voznik na območju Šentjurja, na travnati površini ulice Leona Dobrotinška, nasproti industrijske cone Bohor, nelegalno odložil okoli 20 kubičnih metrov odpadnega blata, ki verjetno izvira iz čistilnih naprav. Po do zdaj zbranih podatkih ga je pripeljal med 10. in 21. majem letos. 

Celjski policisti so bili o podobnem primeru obveščeni tudi 7. maja letos. Takrat je neznani voznik večjo količino odpadnega blata odložil na območju Dramelj. 

V obeh primerih gre za hujši poseg v ekosistem v naravnem okolju. Policisti intnzivno zbirajo obvestila o kaznivem dejanju po 332. členu Kazenskega zakonika-1, obremenjevanje in uničevanje okolja. 

Policisti morebitne očividce oziroma vse, ki karkoli vedo o tej zadevi, prosijo, da jim podatke sporočijo na telefonsko številko Policijske postaje Šentjur, na interventno številko 113 oziroma na anonimno številko policije 080 12 00. 

Čistilna naprava Slovenija Pod streho „Do konca leta morate vgraditi biološko čistilno napravo!“

Okoljska katastrofa v Pivoli

Podoben primer obravnavajo tudi mariborski policisti, kjer je bilo na območju Pivole v občini Hoče – Slivnica odvrženih 200 kubičnih metrov odpadnega blata. Material je bil odvržen nad tamkajšnjim botaničnim vrtom kar v potok. 

Sanacijo so pristojni že začeli izvajati, policija pa je že na sledi storilcem. Izvedli so več hišnih preiskav in pridržali več oseb. Več podrobnosti naj bi policisti sporočili danes.  

komunalno blato Ekološka katastrofa Slovenija Komunalno blato v Hočah: storilcem že za petami

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Avatar Leon
    Leon 11:07 18.junij 2021.

    Kriminal : Odkrili novo politično spletko in krajo denarja na račun Covid 19 .

  • labinje 10:20 18.junij 2021.

    Kje so zeleni in rdeči ki ščitijo vodnevire referendum za odpadno blato ,,MARCEL ,,.

  • rd2dmk2 09:47 18.junij 2021.

    Kateri dan je danes ? mesec dni pa noben ni nič videl ? ne občinski redarji, ne policija, ne jagri, ne sprejahalci kužkov, niti ne lastnik ?!?!?... zdej naj pa kar imajo. lastnika bi res povprašal kolk je dobil za ...prikaži večza "deponijo ". najprej kasiram da se blat prpele, potem pa mal zajokcam, pa mi država spuca, splanira in frišno travco posadi. NEMA! brigaj se za svoje in prijavi bando.