Magazin > VIP
33400 ogledov

Goran Šarac: Vdovec Simone Weiss ne skriva, da ima prijateljico

simona weiss Studio Gong
Glasbenik, ekonomist in nekdanji glasbeni manager Goran Šarac, ki je pred tremi leti izgubil ljubezen svojega življenja in kraljico ljudskih src, glasbenico Simono Weiss, je v življenju obrnil nov list. Tako zasebno kot karierno, kjer bo nadaljeval Simonino zapuščino.

Goran Šarac pravi, da je eden njegovih največjih življenjskih uspehov ta, da je kot mali moški povprečnega videza 32 let živel z najlepšo žensko v Sloveniji. "In to s certifikatom, saj je bila mis," se morda pošali, a v njegovih mislih in besedah je Simona Weiss,  kot da nikoli ne bi zares odšla. 

simona weiss Simona Weiss Magazin Mož Simone Weiss: "Odšla je srečna in blažena“

Goran se po treh letih žalovanja vrača v javno življenje, a ne kot glasbeni manager, pač pa bo Simonino in svoje poslanstvo nadaljeval v politiki. Kandidiral bo na listi Socialnih demokratov.  "Že kot mlad fant sem imel željo se ukvarjati s politiko. V gimnaziji sem bil član številnih šolskih organizacij in pobudnik aktivističnih gibanj. Z glasbeno kariero sem to potisnil ob rob, a po smrti soproge si želim nadaljevati njeno poslanstvo. Družba je danes takšna, da moraš vsako idejo, ki jo želiš uveljaviti, izpeljati preko državnih institucij. Zato si tudi želim v politiko, ker si želim hitrejših sprememb."

Goran Šarac | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Goran in Simona sta se po rojstvu sina za 12 let umaknila iz sveta blišča in slave ter se tako teoretično kot aktivistično povsem posvetila njegovemu avtizmu. "Šla sva skozi slavo, ambicijo in materialno, na koncu pa živela povsem sočloveku posvečeno obdobje," pravi Šarac. 

Desnica nam je ugrabila družino, češ, za otroke gre. Družina je tudi naša, a jo pojmujemo drugače. Zame je družina skupnost dveh samostojnih osebnosti, ki se spoštujeta v lastnem medsebojnem jazu  in ustvarjata pogoje, znotraj katerih se vzgajajo otroci, ki se jim dopušča, da zrastejo v samostojne in samosvoje osebnosti. Kar sva s soprogo tudi živela.

In za kaj se želi zavzeti? "Sprejemam drugačnost, osebnostno, spolno in nacionalno. Sem proti hujskaštvu in želim ustavi sovražni govor. Vključujmo, ne izključujmo. Desnica nam je ugrabila družino, češ, za otroke gre. Družina je tudi naša, a jo pojmujemo drugače. Zame je družina skupnost dveh samostojnih osebnosti, ki se spoštujeta v lastnem medsebojnem jazu  in ustvarjata pogoje, znotraj katerih se vzgajajo otroci, ki se jim dopušča, da zrastejo v samostojne in samosvoje osebnosti. Kar sva s soprogo tudi živela. Različnost v veri in izbiri ter odprtost in sprejemanje drugačnega. Tendenci, da se ne sprejema drugačnosti, želim stopiti na rep. Za moje otroke gre, da se ne bodo sovražili in bodo lahko uveljavljali sebe. Ne da jih bodo preštevali. Kot mag. ekonomije pa sem sposoben tudi ekonomskih tem. Vem, kaj je prekarnost dela in predanost umetniškim idejam, ki živijo iz rok v usta in to iz dveh plati. Kot umetnik in kot manager, kjer sem ekonomska znanja uporabil za izboljšanje stanja. Vmešati se želim tudi v kulturno politiko, da te inštitucije optimalno poslujejo in primerno nagrajujejo visoko izobražene ljudi. Da se ohranja umetniški nivo. Ter primerno plačilo za vse  in pogoje, kjer je delavec spoštovan in sprejet. Zavedam se, da je moja prepoznavnost lahko moj hendikep, ker me mečejo v isti koš z vsemi resničnostnimi zvezdniki, ki trenutno kandidirajo, a jaz nisem isto. To, da sem deloval v šov biznisu in to uspešno, so moje konkretne življenjske izkušnje," pravi Šarac, ki pa novega lista ni obrnil le karierno, temveč tudi zasebno: "Nisem poročen, imam pa prijateljico, ki je stalno ob meni, me podpira tudi glede politike in je vidna, jo ne skrivam. Ne bi pa rad pred volitvami tega izpostavljal, saj ni javna osebnost."

 

Komentarjev 14
  • loco 17:25 03.januar 2019.

    Za Gorana Šarca je prava stranka SD. Če že v politiki ne bo uspel mu bodo tovariši pomagali pri kakšni dobri državni službici.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 21:02 23.maj 2018.

    Pa tako strašno je žaloval,da sem mislil,da nikoli nebo pogledal druge!! Glej je že pozabil Simonco in mu že druga greje posteljo!!

  • antitrust 17:26 23.maj 2018.

    Plodni so Šarci.

Sorodne novice