Magazin > VIP
76809 ogledov

Grozljivo: Mama poslanke Violete Tomič ležala ob mrličih

Violeta Tomič Saša Despot
Starostniki so se ob pandemiji znašli v nevzdržnih razmerah, čeprav so domovi po šivih pokali že prej, za starostnike pa danes skrbi še bolj podhranjen kader …

Grozljiva zgodba poslankine mame Ane, ki si je v negovalni bolnišnici sobo več mesecev delila tudi z mrliči, kot je njena hči Violeta Tomič razkrila reviji Nova. Njeni mami je ob začetku epidemije začelo pešati srce in je skoraj tri mesece preživela v negovalni bolnišnici, saj postelje v domu starejših občanov ni dobila. Poslanka stikov z mamo zaradi virusa ni smela imeti. Po grozljivih pripovedovanjih, jo je po treh mesecih vzela v domačo oskrbo. 

"Pripovedovala je o krikih groze sredi noči, solzah, osamljenih smrtih ter o preobremenjenem osebju, ki je izgorevalo in izgubljalo energijo ter potrpljenje. Pa o polulanih in pokakanih starostnikih, saj vsakemu bolniku pripadata le dve plenici na dan. O mrličih, ob katerih je ležala. Grozljive, komaj verjetne podobe mi je slikala. Nekega dne sem poklicala bolnišnico in dejala, da jo bom vzela domov, da jih želim razbremeniti. Zavedam se, da jih je premalo in da preprosto ne zmorejo več. V resnici se nisem niti zavedala teže svoje odločitve, želela sem samo, da se to nevzdržno trpljenje prekine,“ je poslanka med drugim povedala za revijo Nova in dodala, kako hvaležna je za družino, ki za mamo lahko skrbi doma. 

Komentarjev 22
  • bogdan76 07:03 23.december 2020.

    Komentar Leona je produkt pranja možganov na levici da izobraženi sovražijo komunizem zato so postali žrtve rdečih talibanov.

  • villa 04:01 23.december 2020.

    Mojega ocija pa pustili v enem domu zanemarjenega in popolno dehidriranega in potem umrl pred enim mesecem v bolnici od sepse. Se vedno v soku.

  • bojan25 19:20 22.december 2020.

    Moja mama je bila 6 tednov na negovalnem oddelku bolnišnice, ker je nadaljevala fizioterapijo po operaciji črevesja. Res je govorila o tem, da nekateri bolniki tudi tulijo, da so sami in osamljeni, vendar negovalno osebje je še posebej na teh ...prikaži več oddelkih zlatih src in rok. Trditev Tomićeve, da imajo samo pravico do dveh plenic, je laž, ravno takšna, kot trditev dotične, da je mama ležala ob mrličih. Vendar "Cilj posvečuje sredstva", zato Tomićeva laže in zavaja.

Sorodne novice