Magazin > VIP
7186 ogledov

Harry pravi, da ni imel druge izbire

princ harry Profimedia
Odločitev je bila zanj težka.

V govoru podpornikom dobrodelne organizacije Sentebale, ki se zavzema za duševno zdravje mladih, je Harry povedal, da z Meghan nista imela druge izbire, kot da izstopita iz kraljeve družine. Poudaril je tudi, da nista "kar odkorakala“ in izrazil razočaranje nad novim dogovorom. Po pisanju Metroja je tudi priznal, da je delal napake, kljub temu pa je težko sprejel to odločitev, da odstopi od kraljevih dolžnosti.  

Par se je sicer ves pretekli teden o tem, kako bo videti njuna prihodnost, dogovarjal s kraljico. Med drugim ne bosta več dobivala javnih sredstev, vrniti bosta morala denar, ki sta ga porabila za obnovo njunega doma v Londonu, naziva vojvoda in vojvodinja bosta lahko za zdaj obdržala, a ga ne bosta smela uporabljati brez določenih omejitev. Prav tako bodo vsako leto pregledali njune posle.

"Preden začnem, naj povem, da si ne predstavljam, kaj vse ste v zadnjih tednih slišali in prebrali. Rad bi, da resnico izveste od mene, ne od princa ali vojvode, temveč od Harryja, osebe, katere odraščanje ste spremljali v zadnjih 35 letih. Velika Britanija je moj dom, ljubim jo, in to se ne bo spremenilo. Odraščal sem z občutkom, da me podpirate, in gledal sem, kako ste Meghan sprejeli z odprtimi rokami,“ je povedal Harry in dodal, da sta se z Meghan sprva polna zanosa lotila nalog. "Tukaj sva bila, da služiva. Zaradi tega sem žalosten, da je to tega prišlo. Odločitev, ki sem jo sprejel za ženo in zase, ni bila enostavna. Po večmesečnih pogovorih in večletnih izzivih – vem, da sem delal napake – ni bilo druge izbire,“ je še povedal. 
 

Družina Sussex bo sedaj večino časa preživela v Kanadi. Meghan je z Archiejem že tam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice