Magazin > VIP
21158 ogledov

Kate in Will z nenavadnim odzivom: Prekipelo jima je!

Kate Middleton Profimedia
Tokrat sta posebneža kraljeve družine princ William in vojvodinja Kate ...

William in Kate sta se odločila, da bosta proti magazinu Tatler nastopila z vsemi pravnimi sredstvi, saj je revija o Kate pisala "čiste laži". Ta nenavaden ukrep je par sprožil zaradi prispevka Catherine the Great (Katarina velika op. a.), za katera nemudoma zahtevata, da ga revija umakne iz svoje internetne strani. Kensingtonska palača je prispevek označila kot poln netočnih informacij in zavajanj. 

Še posebej besni so nad navajanjem lažnih dejstev, da je Kate preobremenjena z delom in utrujena, odkar sta kraljevo družino zapustila Harry in Meghan. Vojvodinjo pa naj bi še posebej prizadele trditve, ki se nanašajo na njen videz, otroke in družino. Avtorica besedila je na neki točki namreč namigovala, da je Kate tako zelo suha, kot je bila Diana, takrat ko je imela težave z motnjami hranjena. Palača te trditve ostro obsoja in jih je označila za seksistične in žaljive. Tatler naj bi med drugim navajal tudi lažne trditve o njeni sestri Pipi

Revija se sedaj brani, češ da naj bi Palača vedela za prispevek o Kate, ki so ga pripravljali že mesece v naprej in da povsem stojijo za dejstvi, ki jih avtorica navaja, medtem ko iz Palače pravijo, da za zgodbo o Kate niso vedeli in da besedilo vsebuje nekatere netočne in žaljive informacije. Poteza kraljeve družine je tokrat res nenavadna, saj niso znani po tem, da bi komentirali časopisne objave ali se odločali za tožbe. Sploh proti Tatlerju, ki velja za eno najljubših in najbolj podpornih medijev kraljevi družini. 

Nazadnje sta se Kate in Will pravnih sredstev poslužila, ko so francoski paparaci leta 2012 fotografirali in objavili Katine fotografije zgoraj brez. Vojvodinja je tožbo leta 2017 dobila in izkupiček darovala v dobrodelne namene. 

Tudi Williamov brat Harry je sredi medijske vojne. Z Meghan tožita več britasnkih tabloidov. 

 

 

Komentarjev 4
  • Ender3 10:08 01.junij 2020.

    Koga to zanima,lepo vas prosim. Postajate del rumenega tiska, al kaj?

Sorodne novice