Magazin > VIP
66694 ogledov

Legendarni glasbenik "zahakljal" predsednico DZ: "Fejst punca, verjemite!"

Miro Čekeliš, Tulio Furlanič in Dragan Bulič facebook
Naši legendi razkrili, kaj se je dogajalo v zakulisju festivala MMS: "Ti, mater smo ga žgal!"

Miro Čekeliš je legendarni bobnar, ki se je v zgodovino zapisal predvsem zato, ker je igral v dveh najbolj priljubljenih slovenskih zasedb doslej, Hazard in Rendez-Vous. Je velik poznavalec domače glasbene scene, v svojem zapisu na družabnem omrežju pa je razkril zakulisje in sočne podrobnosti našega najbolj znanega poletnega festivala, MMS, ki se je odvil konec tedna.

"Človek mora imeti sanje. San Di Ego je bil moj favorit, vendar sem 'ga pihnil', zmago sta si pričakovano prislužili izvrstni Primorki Anika & Tinkara! Primorska in Klinči je zakon! Lorella, Gustinčič in Klepač so bili odličen voditeljski in zabaven trio. Glasbeno in kreativno pa od glasbe ni bilo nekih presežkov, nekaj skladb sem oddremal brez slabe vesti. Spremljajoči …band ,zvok, luči, scena, režija top! Sicer se organizator bori s finančnimi problemi in jasno 'koliko denarja, toliko muzike'. After party je bil napovedan z znanimi ljudmi, opazil nisem skoraj nikogar znanega, znano pa mi je od nekdaj, da ravno neznani napadejo zastojn hrano in pijačo futer kot termiti, tudi, če jim iz ušes ven gleda. Čeprav je Portorož ob vodi, sem vztrajal na vodi, San Di Ego pa after party je bil glasbeno bogatejši, saj so vrteli tudi Sasha Vrtnarja in poskočno ponarodelo 'Vrtnar'. Med 'vrtnarjenjem' sem tudi sam dobil ta zastonjkarski apetit in planil po lubenici oz. nekaj takega! Ti, mater smo ga žgal! Mi je bilo pa fajn po dolgem času srečati starejše kolege in povprašat po … zdravju. Ah, skoraj pozabil! Pred začetkom sem se zapletel v razgovor z gostjo MMS, predsednico DZ Urško. Fejst punca, verjemite! Pa, prosim, ne nadlegujte me z vprašanji, če me opazite v kakšnih trač časopisih. Brez drame, luštno je bilo," je razkril.

Medtem ko nam je legendarni glasbeni urednik in vsestranski glasbeni poznavalec Dragan Bulič podal bolj umirjen povzetek letošnjega dogajanja na festivalu in razkril, da je moral prvič vstopnico kupiti. "Lahko se pohvalim, da sem najbrž edini Ljubljančan, ki na festival MMS že vrsto let prihaja z avtobusom. Na srečo zadnji dve leti s tem nimam stroškov, ker sem kot upokojenec dobil medkrajevno vozovnico za avtobus in vlak. A ker Slavko Ivančič ni več šef prireditve, sem moral letos po vseh teh letih kar sam kupiti vstopnico, pa čeprav sem za Val 202 vrsto let prenašal festivalske koncerte in bil pred nekaj leti tudi v strokovni žiriji. Že pred koncertom sem srečal nekaj znanih obrazov, kot so Helena Blagne, Tulio Furlanič, Miro Čekeliš in Vojko Sfiligoj, po koncertu pa tudi zakonca Aleša Klinarja in Anjo Rupel, ki sta se podpisala tudi pod prvo in drugo uvrščeno skladbo. No, tudi nagrade so pripadle mojim starim znankam, kot so Tinkara Kovač, Anika Horvat in Nuša Derenda. Skupina San Di Ego, za katero sem prišel navijat z njihovo majico, pa je obstala na skromnem osmem mestu. Seveda upam, da se bodo nagrajene pesmi malce več vrtele tudi na komercialnih postajah in da se vidimo tudi prihodnje leto," je povedal za zurnal24.si.

Komentarjev 4
  • Plavi-mil 09:28 13.julij 2022.

    A ji je zapel njeno najljubšo z rdeče preproge " moje pesmi, moje sanje" ?

  • Avatar skeptik
    skeptik 07:58 13.julij 2022.

    Aja? Katero nagrado pa je osvojila Nuša Derenda?

Sorodne novice