Magazin > VIP
55902 ogledov

Ljubezen po domače: Zato Sonja že deset let ni bila na zmenku

Sonja Plešnar Instagram
Moža pogrešala še 12 let po ločitvi …

Sonja Plešnar, ki se v šovu ljubezen po domače trenutno bori za Mitjevo srce, ima za sabo srce parajočo ljubezensko zgodbo. Kar osemnajst let je bila v zvezi s svojim bivšim možem, ki je Nizozemec, od tega sta bila 16 let poročena. Sonja se je za njega preselila tudi na Nizozemsko.

"Ko mi je bilo sedemnajst let, sem šla s prijateljico Tanjo Pirc, sestro Nataše Pirc Musar, na počitnice v Lanterno. To je bilo prvič, da sem šla stran od staršev. Tam sem spoznala bodočega moža, ki mi je po prvem srečanju napisal 7 strani dolgo pismo. Nato sva si dolgo časa dopisovala, vsak petek pa me je po stacionarnem telefonu poklical iz Nizozemske. Na moj osemnajsti rojstni dan me je obiskal v Sloveniji in z njim sem odšla za 10 dni na Nizozemsko, starši so mi komaj pustili. Nato je leta 1991 v vojni za Slovenijo pošta zamrznila in nisva dobivala pisem, še istega leta pa je diplomiral, kupil hišo in me povabil, da pridem živet k njemu. Pome je prišel z avtom, napokala sva vse moje stvari in se odpeljala. Ko sem bila stara 22 let, sva se poročila. Imela sva lep zakon, bila sva najboljša prijatelja, drug drugemu sva pustila svobodo. Jaz sem delala v bolnici in pela v gospel zboru, on pa je delal kot programer in se v prostem času potapljal. A rasla sva vsak v svojo smer. Še danes ne vem, zakaj sva se ločila. Meni je mama zbolela na srcu in sem se vrnila v Slovenijo, v istem času pa je njegov oče zbolel za rakom. Drug drugemu sva zamerila, da si takrat nisva stala ob strani. Narazen sva šla leta 2009, uradno sva se ločila leta 2010," je za zurnal24.si povedala Sonja, ki je ločitev prebolevala dolgih 12 let.

"Še do lanskega novembra sem bila zaljubljena vanj, a stikov več nimava. Le za rojstni dan in novo leto mu pošljem sms sporočilo. Sem pa v stikih z njegovima nečakinjama, ki me imata zelo radi. Tudi on se ni več poročil. Zadnji dve leti prijateljuje s starejšo kolegico iz študijskih dni, a ne živita skupaj. On je bil zame bog," še pove Sonja in doda, da je ravno prebolevanje bivšega razlog, da kar 10 let ni bila na zmenku: "Moje srce je bilo zaklenjeno, z nikomer nisem spala."

Še letos avgusta pa je Sonja svojemu bivšemu soprogu, Richardu, na Facebooku namenil srce parajoč zapis, v katerem je med drugim zapisala:  "Še nekaj tednov nazaj sem razmišljala o tem, kako bi končala to nesmiselno življenje. Nikoli, res nikoli do sedaj nisem nikomur dala priložnost , da bi me ljubil. Moj srce in duša je po toliko letih še vedno pripadala tebi. /.../ Do še treh tednov nazaj sem upala, da se vrneš k meni. Brezupno, saj vem, da si skupaj z ženko ki je 13 let starejša od tebe in nikakor ni tip ženske, ki bi jo ljubil. Zakaj to delaš, koga kaznuješ? Sebe ali mene? No, mene ne boli več. Počni kar hočeš. Jaz grem naprej, po svoji poti. In morda na njej tudi jaz najdem ljubezen. Konec je mojih žalostni dni. Konec je prejokanih dni in noči."

Sorodne novice