Magazin > VIP
10312 ogledov

Makarovičeva nad Kobala: "Barabe se vračajo kot herpes"

Svetlana Makarovič Vid Rotar / mediaspeed.net
V včerajšnji oddaji Argument na Planet TV Sašo Hribar in Svetlana Makarovič nista bila prav nič prizanesljiva do stanovskega kolega Borisa Kobala.

Mirko Mayer je včeraj v studiu oddaje Argument med drugim gostil tudi dolgoletnega radijca in televizijca Saša Hribarja ter pisateljico in pesnico Svetlano Makarovič. Glavna tema je bil igralec in režiser Boris Kobal in njegova komedija Profesionalci espe, ki se spreminja v vedno večjo tragedijo. Naj spomnimo, da je Kobal Profesionalce na razpis celjskega gledališča prijavil kot izvirno komedijo, čeprav gre v resnici za plagiat dela La Prova generale, italijanskega avtorja Alda Nicolaja.

Boris Kobal Plagiat Slovenija Kobala bodo kazensko ovadili

Hribar in Makarovičeva sta bila do stanovskega kolega zelo ostra. Slednja je izpostavila, da je Kobalu od nekdaj šlo le za denar, podobnega mnenja pa je tudi Hribar, ki je povedal, da so na slabo kvaliteto njegovih oddaj opozarjali že na TV Slovenija in da je Kobal za majhen "input" dobil veliko denarja ter zato tudi ni bil motiviran, da bi karkoli spremenil.

Boris Kobal Umaknili so jo Slovenija Opozorilo glede Kobalove komedije je bilo utemeljeno

Makarovičeva je bila še toliko bolj neposredna, ko je povedala, da je "Kobal ničla na področju satire" in da se bo vrnil, saj se "barabe vračajo kot herpes". A vsi očitno ne delijo mnenja s Hribarjem in Makarovičevo. Kobala je namreč zelo pohvalila direktorica Špas teatra Urška Alič, ki pravi, da njegovih predstav ne bodo umaknili s sporeda, saj so z njim vedno korektno sodelovali, radi pa ga imajo tudi njihovi gledalci. Makarovičeva je na ta citat cinično pripomnila, da v tem primeru ne gre za resno gledališče, kot je to na primer celjsko.

Boris Kobal | Avtor: mediaspeed mediaspeed

Komentarjev 19
  • andrejbis10 17:39 30.januar 2019.

    a zdaj bo pa med vsemi plagiati on žrtveno tele

  • pa 17:18 26.januar 2019.

    Bravo, Svetlana.

  • borut08 18:43 25.januar 2019.

    Vsepovsod jih je polno,ker smo gnila druzba in mafijska drzava.

Sorodne novice