Magazin > VIP
347 ogledov

Malim bolnikom v Ljubljani že pričarali božič

Spust božičkov
1/5
Hitradio center
Božički se bodo tudi letos spustili s strehe bolnišnic in razveselili  bolne otroke ...

Hitradio Center  letos že sedmo leto zapored organizira tradicionalni Spust Božičkov s streh slovenskih otroških bolnišnic. Pri tem jim bodo letos ponovno priskočili na pomoč jamarji Jamarske reševalne službe Slovenije, ki bodo oblečeni v Božičke trkali na okna bolnišničnih sobic. 

"Na Hitradiu Center se zavedamo, da je bolezen že sama po sebi za otroke in njihove starše neprijetna in stresna. Veseli december je čas, ko si otroci še toliko bolj želijo biti v krogu svoje družine, zato jim želimo s tem simpatičnim dogodkom polepšati praznike v bolnišnici in jim na obraz pričarati nasmeh. Velike otroške oči, ki kukajo skozi okna in gledajo, kako Božički na vrveh zganjajo norčije, so razlog, da se tega projekta z veseljem lotevamo vsako leto, letos sicer na malo drugačen način, ob upoštevanju vseh napotkov NIJZ," je povedal Gregor Memedović, direktor družbe Nextmedia, pod okrilje katere spada Hitradio Center. 

Doc. dr. Jernej Dolinšek, dr. med. (v. d. predstojnika Klinike za pediatrijo UKC MB) pa dodaja:  "V zimskih mesecih je na naši kliniki kar precej otrok, ki zbolevajo za raznimi respiratornimi okužbami in predvsem v decembru, ko je toliko prazničnih dni je večkrat hudo gledati otroke, ki bi radi bili doma s svojimi starši in seveda tudi starše, ki bi radi bili doma skupaj s svojimi otroki, a morajo biti zaradi bolezni v bolnišnici. V takih dneh so vse akcije, ki polepšajo ali pa skrajšajo čas bivanja v naši ustanovi zelo dobrodošle. Ena izmed takih je nedvomno spust Božičkov iz naše klinike. To je že tradicionalna akcija in lahko rečem, da so otroci izjemno veseli, ko jim Božički pomahajo skozi okno in jih obdarijo. Vidimo, da so tudi starši nekoliko bolj pomirjeni in skupaj z otroki bistveno lažje preživijo dni v bolnišnici. Tudi nam, vsem zaposlenim, tovrsten dogodek nekoliko popestri vsakdanje delo. Še najbolj pa smo veseli, ko vidimo da kaj takega vpliva na otroke zgolj pozitivno in je tako breme bolezni za njih lažje prenesti." 

Spust Božičkov s strehe Klinike za pediatrijo UKC Maribor bo v torek, 22.12, ob 11.uri, v Ljubljani pa so male bolnike razveselili danes. Zaradi letošnje epidemiološke situacije bo tokratni dogodek potekal malo drugače kot minula leta, ko so se Božički po spustu skupaj s številnimi znanimi Slovenci in voditelji Hitradia Center odpravili po oddelkih, kjer so obdarovali otroke. Tokrat je Hitradio Center poskrbel, da bodo najmlajše bolnike v posebnem  videu nagovorili njihovi priljubljeni voditelji in pevci, ki bodo pričarali poseben video koncert. Otrokom bodo tako zapeli: Eva Boto, Nipke, Bepop, Anabel, Tim Kores – Kori, Nika Zorjan, BQL, Polkaholiki in Ula Ložar

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice