Magazin > VIP
13984 ogledov

Michael Schumacher: Odpustili tesnega sodelavca družine

corinna schumacher
Kaj se je zgodilo?

Razvedelo je, da se je družina Schumacher poleti končala sodelovanje z avstralskim podjetnikom in strokovnjakom za družbena omrežja, Alexandrom Hartmanom.

Hartman je v času Schumijeve nesreče živel v New Yorku. Bil je lastnik aplikacije, preko katere so mu lahko posamezniki pošiljali fotografije in videe, ki jih je 38-letnik nato prodajal naprej. Decembra 2013, ko si je Schumacher med smučanjem poškodoval glavo, je Hartman prejel več posnetkov s kraja nesreče. Video športnikovega reševanja s helikopterjem je prodal, kočljive posnetke nekdanjega dirkača pa obdržal. To je na Schumijevo menedžerko Sabino Kehm naredilo tako velik vtis, da mu je ponudila službo. Hartman se je z družino takoj preselil v Švico in se lotil optimizacije Schumijevih družbenih omrežij, poleg tega so mu zaupali mesto reprezentativnega direktorja fundacije Keep Fighting. Bil je tudi projektni vodja pri razvoju aplikacije, ki je luč sveta ugledala letos na Michaelov 50. rojstni dan. O njej smo tudi mi pisali (spodnja povezava).

michael schumacher Magazin Končno izjava: Družina Schumacher se je oglasila oboževalcem

Corinna Schumacher je Hartmanovo delo zelo cenila. V imenu cele družine se mu je zahvalila za njegov trud, sedaj pa se je sodelovanje z njim nenadoma končalo. Mnoge je ta odločitev presenetila, tudi odpuščenega Hartmana, pravijo njegovi prijatelji. Iz ekipe naj bi ga izključili čez noč, zakaj so prekinili sodelovanje z njim, Hartman ni nikoli izvedel, meni pa, da za to določitvijo stoji Kehmova.

Ker naj bi mu bila družina Schumacher dolžna denar, je najel odvetnika. Kehmova je za medije razložila, da so sodelovanje prekinili, ker Hartman ni izpolnil zahtev.

 

 

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.