Šport > Moto športi
7129 ogledov

Nov vpogled v Schumacherjevo osebnost

michael schumacher EPA
Tiskovna predstavnica družine Schumacher z najnovejšimi izjavami odpira vpogled v kompleksen karakter nekdanjega dirkaškega šampiona.

Sabine Kehm, tiskovna predstavnica Michaela Schumacherja, ki tudi po tragični nesreči sedemkratnega svetovnega prvaka sodeluje z njegovo družino, je svojega najslavnejšega klienta označila za zelo kompleksnega človeka, ki se svetovni javnosti ni vedno kazal v pravi luči.

michael schumacher Dejstva in zablode Šport Schumacher ni prikovan na posteljo, znano tudi, kje se nahaja

Schumacher je strogo ločeval med javnim in zasebnim življenjem, zato z mediji nikoli ni delil več, kot je bilo to potrebno. Slovel je kot brezkompromisen dirkač, ki je v zasledovanju športnih ambicij človečnost pustil ob stezi in občasno pozabil na moralne vrednote.

michael schumacher Po petih letih Šport Številna ugibanja o stanju Michaela Schumacherja

Kehmova ga je ob peti obletnici njegove nesreče opisala kot "zvestega, zanesljivega in vestnega človeka", ki se je v življenju zanašal na dejstva. Prav Schumacherjeve kvalitete na stezi, kjer si je pridobil status nesporne dirkaške legende, so po besedah Kehmove omejevale njegove medosebne odnose.

"Zasebnost in družino je ščitil z enako mero zagnanosti in pozornosti, kot je skrbel za svoj profesionalni razvoj. Zavestno je sprejemal, da ljudje težko navežejo stik z njim," je povedala.

michael schumacher | Avtor: Profimedias Profimedias
Schumacher je bil vajen javnega nastopanja, čeprav je bil ob medijskih obveznostih vselej na trnih. Bil je spreten govorec, ki pa je z odgovori le redko nasmejal. Nerad je govoril o svojih čustvih, ob vprašanjih na temo družine se mu je praviloma zmračil obraz. Poleg materinščine je zelo dobro govoril angleško, tuji mu nista bili niti italijanščina in francoščina, tako da v komunikaciji z novinarji ni bil omejen, četudi v njej ni pretirano užival.

V javnih nastopih ni našel veselja, razkriva Kehmova, in hrepenel je po popolnem umiku iz medijskega okolja. Dodala je še, da je bil v času aktivne kariere velik timski igralec, ki se je zavedal svoje odgovornosti.

"Michael je bil strasten, velikodušen in spoštljiv, obenem pa borben, trmast in neusmiljen," je še povedala Kehmova, ki je z Nemcem začela sodelovati leta 2000, desetleje kasneje pa je na položaju menedžerja nasledila Willija Webra.

sabine kehm | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 4
  • FERRARIF166 00:22 02.januar 2019.

    Loko. A si mogoče gdaj dal 1€za kako organizacijo niyi in si en bedak ki ne ve kaj govori

  • loco 19:28 01.januar 2019.

    Zame je Schumacher zelo negativna oseba, prvovrstni skopuh in brezobziren dirkač. Spomnim se ga ko je po katastrofalnem potresu na tolminskem Miranu Ališiču poklonil svoj dirkalni dres kot "ogromno" pomoč ljudem, ki so ostali brez strehe nad glavo