Šport > Moto športi
17095 ogledov

Schumacher ni prikovan na posteljo, znano tudi, kje se nahaja

michael schumacher EPA
O stanju Michaela Schumacherja je težko vedeti karkoli zanesljivega, a nekatera dejstva so vseeno neizpodbitna.

Michaela Schumacher ni prikovan na posteljo in svojega časa ne preživlja na posebej zanj zgrajenem intenzivnem oddelku. Njegovo telo ni prepredeno s cevkami. Prav tako ga - za zdaj - niso preselili na Majorko ali v Združene države Amerike, strošek njegove zdravstvene oskrbe pa znaša 55.000 evrov na teden, trdi britanski Daily Mail.

29. decembra bo minilo natanko pet let od Schumacherjeve nesreče med letovanjem v francoskih Alpah, kjer je legendarni dirkač padel med smučanjem in utrpel hude poškodbe glave. Pet dni kasneje bo Nemec, čigar družina vse od nesreče skrbno varuje njegovo zasebnost, dopolnil 50 let.

V zadnjih mesecih se je pojavilo več namigovanj, da naj bi Schumacherja iz domačega več kot 55 milijonov vrednega dvorca ob Ženevskem jezeru prepeljali bodisi v vilo na Majorki bodisi v specialistično kliniko za možganske poškodbe v ZDA. Po poročanju britanskega medija je navedbe negiral njegov oče Rolf, ki sicer prebiva v Bonnu, vendar svojega sina redno obiskuje v Švici.

Schumacher po navedbah britanskih novinarjev živi v osrednjem delu njegovega domovanja in ne v zunanji zgradbi, ki naj bi bila po nekaterih navedba zgrajena posebej za njegove potrebe. Poslopje, katerega gradnja se je začela še pred Schumacherjevo nesrečo, je v resnici bivalni prostor njegovega očeta, kadar je ta na obisku pri družini.

Luca di Montezemolo, Schumacher | Avtor: Profimedias Profimedias
Eno redkih konkretnih informacij o Schumacherju je leta 2016 javnosti zaupal njegov odvetnik Felix Damm, ki je takrat izjavil, da Nemec ne more hoditi.

Leta 2014 so nepridipravi ukradli Schumacherjeve zaupne zdravstvene kartoteke med njegovo selitvijo in Grenobla v Lozano. Osumljenca, sicer uslužbenca podjetja Rega, ki je poskrbelo za Schumacherjev transport, so pred zaslišanjem našli obešenega v celici v Zürichu. 

Leto kasneje naj bi neimenovani "prijatelj" Schumacherja fotografiral na njegovem domu in poskušal fotografijo prodati za več kot milijon evrov, a so nemške oblasti dejanje, ki so ga označili za resno kršitev osebnih pravic, uspele preprečiti. Fotografija nikoli ni ugledala luči sveta.

Spodbudne informacije o Schumacherju je pred časom delil nadškof dr. Georg Ganswein, ki je 49-letnika pred dvema letoma obiskal na domu. "Najprej sem govoril s Corinno in njeno mamo. Nato je terapevt v dnevno sobo pripeljal Michaela. Predstavil sem se in mu povedal, da sem njegov skrivni oboževalec, da sem pogosto spremljal njegove dirke in da me fascinira vsakdo, ki je sposoben upravljati takšen stroj pri tako veliki hitrosti. Michaela sem držal za roke. Bile so tople. Nekaterih stvari ne moremo povedati z besedami, z dotikom pač. Držanje za roke z bolnim človekom prinaša tolažbo in bližino. To mi je veliko pomenilo," je razkril.

Schumacherjev redni obiskovalec je tudi nekdanji šef Ferrarija Jean Todt, ki je nedavno potrdil, da sta si skupaj ogledala dirko za VN Brazilije.

Jean Todt Michael Schumacher Ferrari Spodbudna vest Šport Schumacher spremljal dirko formule 1

Dostop do Schumacherja imajo le redki, družina pa kljub pritisku javnosti in navijačev vztraja pri popolni tajnosti. "Michael je vedno strogo ločeval med zasebnim in profesionalnim življenjem. Tudi v času njegovih največjih uspehov. Družina želi spoštovati to ločnico," neomajno stališče njegove žene Corinne še najbolje povzame izjava tiskovna predstavnice Sabin Kehm.

schumacher | Avtor: Profimedias Profimedias

Komentarjev 3
  • maresem 10:21 19.december 2018.

    Pa koga to briga kako oni razmetavajo denar, ki ga imajo preveč. Dol mi visi za Schumacher ja. Podobnih je še na tisoče po svetu, ki nimajo niti za plesniv kruh.

  • BozidarFrelih 18:15 17.december 2018.

    Normalno da ni prikovan na posteljo. Čemu verige in okovi, če mu je pa narava vzela sposobnost premikanja ?

  • Lola_George 12:48 17.december 2018.

    Začni z denarjem brez zamude ... Google ponuja delovna mesta, ki jih ljudje lahko delajo na spletu od svojega doma in zaslužijo 26.371 $ v prvem mesecu tega posla. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da povprečje znaša ...prikaži več 30.000 dolarjev, vendar vidim, kaj zdaj počne. Zdaj imam toliko svobode, ko sem samm šef. To počnem ....... >>>>>>> http://www.Internet43.Com