Šport > Moto športi
8673 ogledov

Schumacher spremljal dirko formule 1

Jean Todt Michael Schumacher Ferrari EPA Jean Todt je eden redkih ljudi, ki imajo dostop do Nemca.
Nekdanji šef Ferrarija je edini, ki javnosti vsaj delno razkriva podrobnosti zdravstvenega sanja Michaela Schumacherja.

Prvi mož Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) Jean Todt je redni gost na domu nekdanjega vrhunskega dirkača Michaela Schumacherja, ki po hudi poškodbi glave skrit pred očmi javnosti okreva v razkošju svoje vile ob Ženevskem jezeru.

Todt je o nekdanjem varovancu, s katerim sta nanizala številne uspehe pri Ferrariju, spregovoril na prireditvi Auto Bild Motorsport Race Night, kjer je prejel nagrado za življenjsko delo.

72-letnik je novinarjem časnika Bild zaupal, da ga pogovor o Schumacherju še vedno gane do solz.

"Najraje bi zajokal. Čas, ki sem ga prižel z Michaelom, si bom zapomnil kot najlepšega v mojem življenju. Njegove fotografije krasijo mojo pisarno in stanovanje. Rada se imava, saj sva skupaj spisala neverjetno zgodbo," je povedal Francoz, ki Schumacherja obišče dvakrat mesečno.

Nazadnje je domovanje sedemkratnega svetovnega prvaka obiskal med dirkaškim koncem tedna v Braziliji. "Vedno sem previden, kadar govorim o tem, vendar drži, da sem si dirko za VN Brazilije ogledal skupaj z Michaelom," je razkril Todt.

Podrobnosti njunega druženja sicer ni razkrival, a že samo dejstvo, da Schumacher lahko spremlja dirko, je dober obet za njegovo nadaljnje okrevanje.

Dirko na slovitem Interlagosu je dobil Schumijev naslednik pri Mercedesu Lewis Hamilton ki je letos postal šele tretji dirkač v zgodovini z vsaj petimi naslovi svetovnega prvaka.

Britanec se v zadnjih letih nezadržno približuje številnim rekordnim dosežkom legendarnega Nemca.

schumacher hamilton Za petami največjemu Šport Hamiltonu uspeva "nemogoče"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice