Magazin > VIP
60293 ogledov

Nace Junkar iskreno o osamljenosti: "Ta dva večera sta en sam obup"

Nace Junkar Osebni arhiv
Iskrena izpoved.

Nace Junkar je prišel v 49. leto profesionalnega pevskega udejstvovanja, a pravi tudi, da so prišla leta, ko se človek ne more več razdajati. "Star sem 63 let, pred dvajsetimi leti se me je lotila huda depresija, zdravil sem se šestkrat. Že dolga leta živim z določenimi posledicami. Pojem seveda veliko, veliko manj. Sploh ni primerjave. Ponosen pa sem, da imam za seboj že preko 700 dobrodelnih prireditev. V času korone sem marsikje, na varni razdalji, velikokrat pel. Včasih dvema, včasih manjši družbi, ki se je na varni razdalji postavila ob mojem balkonu, terasi," pravi Nace, ki je za zurnal24.si odkrito spregovoril tudi o osamljenosti, ki se ga najmočneje loteva prav ob praznikih. 

"Za božične in novoletne praznike, sem se sprehajal ob morju, če je bil dan sončen. Čeprav je sprehod tudi v oblačnem vremenu zdrav. Vedno se sprehajam sam in tam, kjer ni nikogar. Imam to možnost tu, tam, a vendar sam. Samota mojega življenja v teh neprijetnih časih ni dobra za nikogar. Zame, sem dvojček po horoskopu, pa sploh ne. Sreča, da obstaja telefonske in internetne zveze. Seveda sem se cepil, trikrat, saj sem se kot otrok tudi. Kako naj sprejmem ali grem na obisk, če obe strani nista zdravi," je prepričan Nace, ki mu prazniki radi pokažejo tudi "zobe".

Nace Junkar | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

"Na predbožični večer sem že tradicionalno večerjal s sestrično Mileno in njeno družino. Silvestrovo pa je bilo doma. Na silvestrski večer se je v meni 'premlevalo' sto in sto spominom, lepih, manj lepih, zelo srečnih in tudi kakšen načrt za prihodnost je bil vmes. Često v intervjujih povem, naj ljudje povabijo v svoj krog na ta dva večera, ljudje so osamljeni in ta dva večera sta en sam obup za samost, morda še pridružena z depresijo. Zame je bil res čuden večer. Po vsej hiši lučke in ostali znaki praznikov, duša pa težka, v prsih mi je tesnoba dajala vse drugo kot srečo, veselje. No, če sem prebrodil marsikakšen hud dan v operni hiši ali na drugih odrih ali doma, bom jadral še naprej in ob glasbi zaspal. Letos bi rad posnel nekaj skladb in arij. Drugo leto bi rad izdal vinilno ploščo in CD ob 50. obletnici mojega petja. Najbolj pa si želim, da bi še naprej osrečeval ljudi. Da bi jim popestril kakšen turoben dan. Rad bi, da zdravje služi tudi meni in želim srečevati dobre ljudi," še dodaja. 

Komentarjev 2
  • rd2dmk2 10:05 19.januar 2022.

    fant . loti se nekega dela...najslabše je sprehod sam, ko ti misli odtavajo, pa saj sam praviš.. najdi si en deloven hobi, zdej je sicer zima, ampak čebele so super, ali pa začni tišlart, namest da čakaš koncerte, naredi kakšno ...prikaži večo omaro.. ko boš delal, bodo žalostne misli takoj izginile...če pa misliš da imaš dve levi roki, pa se loti vrtnarjenja, pripravi parcelo, vsioke grede, sedaj je že čas za pripravo sadik, posejaj semena. in da ti večer mine, se prijavi vna plesne vaje.

Sorodne novice