Magazin > VIP
7933 ogledov

Neverjetno, kako se je ločila znana Slovenka

ločitev Žurnal24 main
Prav nič tipično slovensko ...

Knjižna uspešnica Bronje Žakelj Belo se pere na devetdeset, v kateri je opisala različne tragične življenjske preizkušnje, se je usidrala v srca bralcev in to ne le slovenskih. Prvenec, za katerega je prejela nagrado kresnik, je namreč preveden v italijanski, srbski, makedonski in bolgarski jezik, kmalu pa bodo po Bronjini zgodbi začeli snemati film, in sicer pod režisersko taktirko Marka Naberšnika. 

Bronja v prvencu ni opisala le smrti mame, ki ji je umrla ob koncu osnovne šole, smrti rosno mladega brata in boja z rakom, za katerim je zbolela kot študentka, temveč tudi svoje ljubezenske zveze, tudi s soprogom Blažem, s katerim ima dva otroka. Bronja in Blaž sta se sicer ločila, ko je bilo njunima otrokoma 11 in 12 let, pisateljica pa je v N1 Podkastu voditeljici Suzani Lovec razkrila, kako uspešna sta bila z bivšim soprogom v tem, sicer za mnoge zelo bolečem, obdobju. Povedala je, da sta ega popolnoma pustila na strani in naredila tako, da je bilo najboljše za otroka. Bronja pravi, da si to, da so družina ostali tudi po ločitvi, vsaj dokler nista otroka odrasla, in naredila vse za dobrobit otrok, šteje za enega največjih  življenjskih uspehov. Dodala je, da sta za to zagotovo zaslužna oba, saj "eden ne more nič, samo dva lahko". 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice