Magazin > VIP
46396 ogledov

Naš znani pevec sporočil, da je s sinom zelo hudo

SoulGreg Artist Facebook
Z zimo so se začele težave, ki resno ogrožajo malčkovo življenje.

Dveletni sin našega glasbenika SoulGreg Artista Viljem Julijan ima gangliozidozo, redko avtosomno recesivno dedno bolezen. Čeprav za fantka ni pomoči, sta se starša glasbenika odločila za plemenito gesto in ustanovila dobrodelni sklad za druge otroke z redkimi boleznimi. Skupaj s prijatelji sta septembra v Križankah organizirala tudi dobrodelni koncert, z zbranimi sredstvi pa že pomagala nekaterim otrokom.

Dr. Nejc Jelen, predsednik društva Vilijem Julijan, v okviru katerega deluje tudi sklad Vilijema Julijana, nam je razkril, da so v prvem letu delovanja društva podelili osem donacij. Na svetovni dan redkih bolezni, ki bo konec februarja, v prostorih društva v Šentjurju ponovno prirejajo manjši dobrodelni večer. Kako pa je s koncertom v Križankah, bo postal tradicionalen? "Želja Julijanovih staršev, Gregorja in Nine je, da bi bil koncert zapuščina Viljema Julijana in glas otrok z redkimi boleznimi," je zaupal Jelen. 

gregor bezenšek Magazin Tako se je razpletla zgodba okoli koncerta za bolnega sina našega glasbenika

Ta teden je Gregorjevo družino sicer pretresla nova zdravstvena zagata, Vilijem je namreč zbolel za gripo, kar je za njegovo stanje lahko usodno. "Sporočam vam, da je Viljem Julijan zbolel za gripo in posledično dobil precej močan bronhiolitis, kar je za njegovo osnovno bolezen zelo nevarno. Hvala, ker ste z njim in z nami,"  je glasbenik, ki se za sinovo zdravje bori v bolnišnici, sporočil svojim Facebook prijateljem. 

Gregorju in njegovi ženi Nini so sicer že novembra 2017 napovedali, da sin ne bo dočakal novega leta, a se starša že več kot eno leto borita vsak dan sproti. Vsak dan je lahko zadnji, saj je življenjska doba otrok s to boleznijo okoli dve leti. "Vilijem živi zato, ker Nina in Gregor zanj tako lepo skrbita in posledično že eno leto ne spita. Povsem je odvisen od njiju, hranita ga, na dan ima tudi več epileptičnih napadov," je razkril družinski prijatelj. 
 

gregor bezenšek | Avtor: Facebook Facebook

 

 

Komentarjev 2
Sorodne novice