Magazin > VIP
4739 ogledov

Naša lepotica ni več solastnica razvpitega podjetja Majbert Pharm

Anja Jenko Instagram
Kaj se dogaja s podjetjem, ki je med epidemijo dvignilo toliko prahu?

Maja 2022 je v javnost prišla novica, da je večinska lastnica razvpitega podjetja Majbert Pharm postala Anja Jenko, hčerka nekdanjega politika, danes podjetnika in vlagatelja Janka Jenka. Jenko je prvotnima lastnikoma, Klemnu Nicolettiju in Alanu Amadeju Eferlu leta 2020 posodil denar za nakup podjetja, ki je državi med pandemijo dobavljalo hitre teste. Tako je Nicoletti maja lani ostal 40-odstotni lastnik podjetja, Anja Jenko pa je postala 60-odstotna lastnica. V podjetju je bil takrat zaposlen tudi Anjin zaročenec Mario Pejčić, s katerim pa sta razšla aprila letos.

Portal Necenzurirano.si je ta teden poročal, da Anja Jenko ni več solastnica omenjenega podjetja, iz katerega naj bi se umaknila avgusta letos. Po podatkih omenjenega portala naj bi Nicoletti prejšnji mesec k Majbert Pharmu pripojil še tri podjetja, kar pomeni, da v Sloveniji nobenega več nima v lasti. S koncem epidemije naj bi usahnili tudi posli, lansko leto je imelo podjetje 2,8 milijona evrov prometa in minimalen dobiček, v primerjavi z letom 2021, ko so ustvarili več kot deset milijonov evrov prihodkov. Podjetje se je ta mesec preimenovalo v T7U, njegov lastnik pa je s prejšnjim tednom postal Filip Velkovski, državljan Severne Makedonije, kot je razvidno iz javnih evidenc.

Anjo Jenko smo vprašali, zakaj se je umaknila iz podjetja, a nam do objave ni odgovorile. Po objavah na Instagramu se trenutno mudi v Dubaju. 

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 3
  • AnGus 14:17 03.december 2023.

    Naša 'lepotica' s popravljenim nosom. Stare slike poglejte, kakšen rilec je imela... 🤣😅🤣

  • Zvono 13:11 03.december 2023.

    "Naša lepotica"... A bejžte, no! Kaj je pa lepega na njej, mar konjski nasmeh?

  • sam1 06:40 03.december 2023.

    Se točno ve,kdo je posel vodil in zakaj je bila zraven-organi pregona pa glavo v pesku......

Sorodne novice