Magazin > VIP
50121 ogledov

Oproščen zapora, ker znano Slovenko preživlja, sedaj ona kupila to podjetje

anja jenko Instagram
Pojasnila situacijo.

Prejšnji teden je v javnost prišla novica, da je večinska lastnica podjetja Majbert Pharma postala Anja Jenko, hčerka nekdanjega politika, danes podjetnika in vlagatelja Janka Jenka. Jenko je prvotnima lastnikoma, Klemnu Nicolettiju in Alanu Amadeju Eferlu leta 2020 posodil denar za nakup podjetja, ki je državi med pandemijo dobavljalo hitre teste. Danes je Nicoletti 40 odstotni lastnik podjetja, Anja Jenko pa 60 odstotna lastnica. V podjetju je zaposlen tudi Anjin zaročenec Mario Pejčić.

Pejčić je leta 2017 oropal tri bančne poslovalnice, rop je tudi priznal in lansko leto dobil enotno kazen dve leti zapora, ki pa ga ne bo videl, če bo v osemnajstih mesecih od izvršljivosti sodbe opravil 1440 ur dela v splošno korist, je takrat poročal Gorenjski glas. Tožilstvo je pri predlaganju kazni upoštevalo tudi dokazila, ki jih je Pejčić takrat predložil. In sicer, dokazilo, da je bankam poravnal povzročeno škodo, dokazilo, da preživlja partnerko (Anjo Jenko) in otroka ter dokazilo, da  ima redno zaposlitev v podjetju Majbert Pharm, ki državi in zdravstvenim ustanovam dobavlja hitre teste za prisotnost koronavirusa.

anja jenko Magazin Rop treh bank: Tako se je fant Anje Jenko izognil zaporu

Jenkova je za zurnal24.si potrdila, da jo je v preteklosti finančno res vzdrževal Pejčić, kar je bila tudi ena od njegovih olajševalnih okoliščin. Leto dni po izreku njegove kazni pa je Jenkova zbrala dovolj denarja, da je investirala v Majbert. 

"Moj zaročenec Mario Pejčić je v preteklih letih družino finančno vzdrževal , saj sem se sama odločila, da se takoj po rojstvu najinega sina v celoti posvetim novi nalogi. Vlogi mame in očeta se mi zdita pri odraščanju malega otroka ključnega pomena, zato sem hvaležna, da je moja družina lahko rasla skupaj z otrokom in bila finančno preskrbljena. Od rojstva otroka pa je minilo že pet let in v tem času nisem bila samo mama in gospodinja, temveč sem se odločila, da tudi sama prispevam k družinskemu življenju in osebni rasti na ostalih področjih. Tako sem se v preteklem obdobju precej izobraževala, opazovala in sledila naukom uspešnih ljudi okoli sebe. Srkla sem znanja in se največ naučila od svojega očeta Janka Jenka in od Maria. V tem času sem spoznala, da želim svoje prihranke investirati v konzervativne in zanesljive industrije. Vlaganje finančnih sredstev v Majbert Pharm se je na tem mestu zdela logična poteza, saj Majbert stremi k uravnoteženem programu na področju farmacevtskih pripomočkov in k drugim izjemno zanimivim, a preudarnim projektom," je situacijo za zurnal24.si pojasnila Jenkova. 

Komentarjev 17
  • Rajko Galun 00:47 24.maj 2022.

    Nov dosežek našega krivosodja.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:41 23.maj 2022.

    Pa to je možno samo v Sloveniju. Jenko Anja je pol pismena starleta, ki jo je lahko imel vsak, ki je imel pod palcem kakšen evrček več, kot samo za kreuh, zdaj bo pa kmalu podjetnica leta. Za crknit!!! Ha ha ha!!!

  • igor52 12:58 23.maj 2022.

    Čisto izigravanje pravnega siema.

Sorodne novice