Magazin > VIP
6939 ogledov

Naša voditeljica o težkem obdobju: Prav na jok mi gre, ko pomislim na to

Jerica Zupan
1/3
Instagram
Pokazala, kako se je počutila v najbolj ranljivem obdobju.

Radijska voditeljica Jerica Zupan se je na Instagramu, kjer ima več kot 40 tisoč sledilcev, odločila pokazati posnetke, ki so nastali v enem od najbolj ranljivih obdobij v njenem življenju. To je storila, da bi opogumila vse mlade mamice, ki se soočajo s poporodno otožnostjo in drugimi poporodnimi preglavicami. S posnetkom (v galeriji) jim želi sporočiti, da bo vse v redu.

Jerica je namreč rodila pred tremi leti, v času korone, zato takrat obiski v porodnišnici niso bili dovoljeni. Rodila je s carskim rezom in se soočala s poporodno otožnostjo, ki je pri njej trajala en mesec. V času po porodu, ko bi najbolj potrebovala svojega partnerja, je ostala sama v porodnišnici, z bližnjimi pa so se znašli tako, da so ji prišli pomahat pod okno kranjske porodnišnice, kjer je rodila. "Komaj sem speljala, a kljub temu da ni bilo popolno, tega obdobja ne zamenjam. Prav na jok mi gre, ko pomislim na to. Želim pa sporočiti, da vse zmoreš, če le imaš pravo podporo in ljudi, ki prepoznajo, da si v stiski. Hormoni po porodu naredijo svoje in na to nimaš vpliva," pravi Jerica, ki se ji je v času poporodne otožnosti zdelo, da bo konec sveta, a jo je v enem mesecu premagala, pravi, da predvsem s pogovorom. Zato želi vsem mladicam sporočiti, da bo vse v redu, stavek, ki bi ga v tistem obdobju močno morala slišati tudi sama.

Pomembno pa je, da se ob znakih poporodne otožnosti posvetujemo z zdravstvenimi strokovnjaki, ki znajo pravilno ukrepati ob tovrstnih stanjih. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jerica Zupan (@jericazupan)

Komentarjev 1
  • Pierre 09:43 21.april 2024.

    Znana in priljubljena Slovenka Mici Majdičeva je tud rodila med korono, pa niste nič objavili !! Sramota!!

Sorodne novice