Magazin > VIP
4105 ogledov

Neumnost? Pahor mesec po operaciji na polmaraton, zgodilo se je to

Borut Pahor Saša Despot
Na cilju dobesedno "scal kri".

Ta poteza nekdanjega predsednika RS verjetno ni bila najbolj pametna. Borut Pahor je na Instagramu namreč delil svojo izkušnjo z berlinskega polmaratona, ki ga je pretekel le mesec dni po operaciji prostate. 

"Komaj sem se privlekel v cilj berlinskega polmaratona. Nisem imel pojma o doseženem rezultatu, kmalu po startu mi je odpovedala ura. Občutek je bil katastrofalen. Ker od operacije pred mesecem dni nisem nič tekel, so me po vsega 7 km začeli grabiti krči. Po 10 km so me začeli mnogi prehitevati. Osredotočil sem se samo še na to, da pritečem v cilj. Zato sem bil prijetno presenečen, da sem tekel 1.58.25, kar je glede na vse precej ok. Takoj po teku me je zaskrbelo, ker je bilo nekaj krvi v urinu, ma je zdaj že ok. Drugače je pa bilo vse skupaj čudovita izkušnja v mrzlem in vetrovnem Berlinu. Zelo se veselim jutrišnjega srečanja z nemškim predsednikom in prijateljem Steinmeierjem, ki mi je ob koncu mandata za slovo podaril štartno številko," je Pahor razkril na Instagramu. 

Kot je znano je nekdanji predsednik države 22. februarja uspešno prestal operacijo prostate. Kmalu po tem je na družbenih omrežjih opozoril: "Ne bodite neumni kot jaz. Tisti, ki imate težave s povečano prostato, ne odlašajte z operacijo. Jaz sem. Samo profesionalnosti in predanosti čudovite ekipe celjske bolnišnice gre zahvala, da te neumnosti nisem dražje plačal. Poseg in ukrepanje po njem sta zahtevni stvari. Napake, da sem trikrat prestavil operacijo, ne bi ponovil."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Komentarjev 5
  • Ender3 16:31 03.april 2023.

    Saj on je imel vedno navado z mehkim okoli opletati. Sedaj pa, še kri..

  • gregor96 10:32 03.april 2023.

    se mi nikoli ni zdel prav brihten

  • sam1 10:22 03.april 2023.

    Prepih v glavi-prazni.....

Sorodne novice