Magazin > VIP
138694 ogledov

Neverjetno število: Toliko kosov orožja od Zmaga zahteva Monika

Monika Jelinčič Saša Despot
Po prvi tožbi obe strani vložili še eno!

Po besedah Jelinčičevega odvetnika Petra Fašuna se sodna vojna zakoncev Jelinčič šele začenja, čeprav Monika in Zmago po dveh obravnavah že čakata na prvo odločitev sodnice Jadranke Juhant, ki bo po pošti sporočila, ali mora Monika poslancu vrniti darilo velike vrednosti. Zmago je namreč Moniko tožil za vračilo dobrih 600 tisoč evrov, ki ji jih je leta 2011 podaril za nakup parcele na Primorskem, leta 2014 pa sta za ta znesek podpisala darilno pogodbo. Monika je na obravnavah sicer trdila, da denar nikoli ni bil mišljen kot darilo in da je šlo za skupno premoženje, Zmago namreč trdi, da je ta denar njegovo osebno premoženje. Monika trdi, da je darilno pogodbo podpisala le zato, ker se je soproga bala vasakič, ko je rekla ne. 

Ker sta oba zakonca dan pred petkovo obravnavo vložila tudi tožbo za delitev premoženja, v katerem Jelinčič trdi, da je njegovega 99 odstotkov premoženja na Primorskem, Monikinega pa 1 odstotek, je sodnica Juhant opozorila na protislovje. Povedala je, da osebno premoženje ne mora biti skupno, niti v enem odstotku, Zmago pa ji je na to odgovoril, da bo ženi odstopil en odstotek, ker je dobrosrčen. Monika Jelinčič po drugi strani od soproga zahteva več kot 3 milijone evrov. 

"Mi smo dali smo določen zahtevek glede premoženja v Kopru,  gospa pa je dala glede vsega premoženja, zahteva tudi 35 kosov orožja," je povedal Peter Fašun, ki dodaja, da se je sodna vojna zakoncev šele dobro začela: "Ni konec, zdaj je šele začetek. V nadaljevanju pričakujemo priče, ki smo jih predlagali, delno sodbo pa bo sodnica že dala." Delna sodba je namreč prva sodba, ki jo je vložil Zmago in se nanaša na vračilo darila velike vrednosti. 

zakonca Jelinčič na sodišču Magazin Ločitev Jelinčič: Po obravnavi Monika zahakljala Zmaga
Komentarjev 32
 • Buča Pepa 06:42 19.december 2019.

  Kaj ko šele izve, da je Zmagotov prapra ded imel graščino. Baba misli, da lahko zahteva za sedem kolen nazaj.

 • Avatar Zala
  Zala 22:02 18.december 2019.

  Zmago ni svetnik, daleč od tega, a pritepenka Monika, ki je prinesla v zakon in bodoči dom samo svoje mednožje, bi sedaj rada nekaj kar ji ne pripada. Za vsako mečkanje bila sproti in dobro nagrajena. Trenutni porivač jo bo ...prikaži več po končani zgodbi enostavno odslovil. Prej je bila gospa, sedaj je samo še lovača ... nova Urša Čepin.

 • 3ae2ba73631a6af2916f37016aa7b6aec4a9ed7a 19:35 18.december 2019.

  Monika je spoznala, da ne bo "forever young", pa skuša od Zmaga izbezati čimveč. Pohlepna babura.