Magazin > VIP
1281 ogledov

Prekletstvo družine Grimaldi

Grimaldi
1/4
Reuters
Družina Grimaldi je izkusila veliko veselja, sreče in blišča, a tudi veliko žalosti. Zakaj jih že od nekdaj spremljajo tragedije, naj bi razkrivala legenda.

V Monaku se pripravljajo na razkošno poroko svojega princa, ki je po letih samskega življenja le našel družico. Če pogledamo ljubezensko življenje članov njegove družine, lahko le upamo, da bo njegov zakon srečen. Zgodovina namreč razkriva, da so Grimaldijevi v ljubezni veliko pretrpeli. Za tragedije in nesrečo pa naj bi bilo krivo prekletstvo.

V 13. stoletju je princ Rainier I. ugrabil in posilil lepo dekle, ki naj bi ga za kazen preklelo. A ne le njega, temveč tudi vse njegove potomce. "Nihče od Grimaldijev ne bo okusil prave sreče v ljubezni," naj bi bile besede, s katerimi je ženska nad rodbino priklicala večno nesrečo. Uspešno.

Če začnemo pri Albertovem očetu, knezu Rainierju. Ljubezen njegovega življenja je bila ameriška igralka Grace Kelly, s katero se je leta 1956 poročil. Ko je leta 1983 umrla v tragični prometni nesreči, se je princu, ki se nikoli več ni poročil, podrl svet. Vse do svoje smrti 2005 je za svojo ženo žaloval, tako kot tudi Monačani, ki so bili na svojo lepo kneginjo izjemno navezani.

Stephanie in njeni moški

Princeso Stephanie je smrt matere najbolj prizadela, saj je bila z njo v avtomobilu, ko se je tragedija pripetila. Veliko let se je tudi govorilo, da je bila za volanom ona in ne kneginja, kar pa je dvor zanikal.

Stephanie je bila divja najstnica, ki je očetu ves čas povzročala sive lase. A Rainier je bil do svoje najmlajše hčerke vedno izjemno popustljiv. Tudi v njeno ljubezensko življenje se ni vtikal, čeprav mu njeni snubci nikoli niso bili všeč. Leta 1991 se je zapletla s svojim varnostnikom Danielom Ducruetom, s katerim ima dva otroka. Rainier je le s težkim srcem privolil v poroko in poskrbel, da Ducruet v primeru ločitve ne dobi nič. Dobra poteza, saj je bilo zakona konec že eno leto pozneje. Ducruet je princeso namreč prevaral. Stephanie se je nato zagrela za še enega kraljevega varnostnika, Jeana Raymonda Gottlieba, s katerim ima hčerko. Z njim se ni poročila. Je pa pred oltar stopila 2003, in sicer s cirkusantom Adansom Lopezom Peresom. Tudi ta zakon je trajal le eno leto. Princesa je zdaj srečno samska.

Caroline – mlada vdova

Še hujšo usodo je doživela Caroline. Lepa temnolaska se je prvič poročila, ko je bila stara 21 let, in sicer s 17 let starejšim francoskim playboyem Philippejem Junotom. Po dveh letih je bilo zakona konec! Nato pa je prišel Stefano Casiraghi, ljubezen njenega življenja in oče njenih treh najstarejših otrok. A sreča ni trajala dolgo. Stefano se je namreč leta 1990 ubil med dirkanjem s hitrostnimi čolni. Devet let pozneje se je Caroline zopet omožila, in sicer z neuglajenim nemškim princem Ernstom Augustom. Šest mesecev pozneje mu je rodila hčer. A tudi tega zakona naj bi bilo že dolgo konec, saj so princa ujeli na počitnicah z neznano žensko. Uradno se sicer Caroline od Nemca še ni ločila, a menda že dalj časa ne živita v isti hiši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.