Magazin > VIP
44163 ogledov

Rosvita Pesek žrtev zločincev

rosvita pesek Facebook
V zadnjih letih zelo pogoste zlorabe, s katerimi se srečujejo predvsem znani obrazi.

Legendarna voditeljica in novinarka Rosvita Pesek je objavila, da so ji nepridipravi kradli s Facebook profila. Profil z imenom Evelyn Olivia je namreč poln njenih fotografij, le podatki so spremenjeni. Rosvita naj bi bila Evelyn, ovdovela bančnica iz Londona.

Tovrstne kraje identitete so v zadnjih letih zelo pogoste. Zločinci, ki stojijo za lažnimi profili, nato preko lepih fotografij in besed od svojih žrtev največkrat želijo denar. Strokovnjaki zato opozarjajo, da na družbenih omrežjih za prijatelje sprejmete le znance ali prijatelje oziroma osebe, ki ste za njih že slišali. Na aplikacijah za zmenke bodite pozorni, če se vaša simpatija ne želi pokazati na video klicu ali v živo. Največji znak za alarm pa je, če oseba, s katero ste navezali stik, prosi za denar. 

Pogosto se tudi zgodi, da določen profil ugrabijo hekerji, ki za vračilo le tega zahtevajo denar. Zato nikoli in nikdar nikomur ne zaupajte svojih gesel za dostop do različnih profilov ali elektronske pošte. Tovrstna nevšečnost se je nekaterim znanim Slovencem in Slovenkam že pripetila. 

Rosvita Pesek | Avtor: Facebook Facebook


 

 
Komentarjev 5
 • viljem 16:13 21.september 2021.

  Vprašanje je, kdo je tu zločinec.

 • Avatar Jaka Steiner
  jaka4 15:59 21.september 2021.

  Legendarna? Pa ne ona. Dajte no. Moj papagaj je legendaren, tekoče govori štiri jezike. Očitno ona meni, da morajo imeti dostop do nje preko druž. omrežij vsi, potem se pa rado tole zgodi. Čeprav, po mojem si je sama ustvarila ...prikaži več še en profil, da bi s tem pozoronost pridobila in posledično koga na limanice ujela in kakšno pijačo zastonj z njim spila. Zadeva objasnena, grem po detektivsko licenco.

 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 15:47 21.september 2021.

  Prvi ji je kaj pa vse objavlja kot kaka najstnica. Pa vlaci sineka ki je dete zaplodil po vseh mogočih medijih. Baba nezrela sam za pozornost ji gre