Magazin > VIP
50624 ogledov

S Pop TV odšel še en obraz, zaposleni opozarjajo na katastrofalne razmere

POP TV Anže Petkovšek POP TV
Del informativne oddaje je bila kar 12 let.

Informativno oddajo Svet na Kanalu A je zapustila dolgoletna novinarka Karmen Lugarič, ki je bila del ekipe kar 12 let. "Odšla sem iz osebnih razlogov, kaj več pa ne bi komentirala," je za Žurnal24 povedala Karmen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karmen Lugaric (@karalugi)

Odhodi ali odpuščanja z naše največje komercialne televizije se v zadnjem času kar vrstijo. Nedavno je s televizije odšla ena vidnejših športnih novinark in voditeljic Nataša Gavranić, po kratkem obdobju dela za oddajo 24 ur oziroma rubriko Pop In se je odločila posloviti vplivnica Kaya Solo, v začetku pomladi pa je s televizije po 16 letih odšel tudi njen legendarni obraz, Gaber Keržišnik. Od oddaje svet na Kanalu A se je letos poslovila še novinarka Tjaša Petrič Cvet, ki se je po porodniškem dopustu odločila za drugo karierno pot. Konec lanskega leta pa sta odpoved dobili novinarka in urednica Kristina Hacin ter njena novinarska kolegica Milena Novak.

Lansko leto je Pop TV oziroma Pro Plus odpuščanja kljub milijonskim dobičkom za Žurnal24 komentiral: "Prihodi in odhodi so del poslovnega procesa podjetij, tudi naše hiše, konkretnih informacij o zaposlitvah pa ne komentiramo."

Katastrofalne razmere 

Bolj kot odpuščanja pa jih letos pestijo odhodi. Več virov iz medijske hiše je za Žurnal 24 povedalo, da so razmere na televiziji katastrofalne. Poudarjajo, da se delavcev ne ceni, čeprav delajo "petke in svetke", ob koncih tedna, nadure in ob večernih urah. Delavnik je dolg tudi od 10 do 12 ur, plače pa so mizerne. Zaposleni opozarjajo na zelo slabe razmere in nespoštljive odnose. Delalo naj bi se vse več, a za enako plačo. Čeprav delu nihče ne reče ne, pa ob prošnjah, da bi jim plače uskladili z inflacijo, menda vedno znova naletijo na "gluha ušesa". Za komentar na tovrstne očitke smo prosili vodstvo Pro Plusa, na odgovor še čakamo.

Kot smo poročali konec junija, naj bi po informacijah spletnega portala Reporter Pro Plus konec letošnjega leta zapustil tudi Branko Čakarmiš, generalni direktor. Razlog naj bi bil v premajhnih dobičkih, nad katerimi češki lastniki koncerna CME niso zadovoljni. V načrtu naj bi imeli združitev dveh televizij, ki sta v lasti koncerna: POP TV in hrvaške RTL, kar naj bi posledično pomenilo selitev velikega dela vodstva v Zagreb. Pro Plus je te informacije zanikal, več o tem TUKAJ. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 26
  • papak 23:48 08.avgust 2023.

    Povsod se dela vse več plače pa iste, žalost.

  • 216c26c54b211c9cd98531b9779a844f845aa0eb 20:01 08.avgust 2023.

    Pri nas ga bo pogrešala samo naša najstnica. Gleda neko domače sranje, Zrnec glumi neke kuharje pa ka te jaz vem. Midva z ženo ga ne gledava. Ni kaj gledat. Itak mamo pa zdej pop na nacionalki, žuta "poročila" na dvojki

  • Avatar Uroš Fric
    uros8 18:47 08.avgust 2023.

    Meni je njihov program, vključno z Kanalom A, že zelo dolgo negledljiv in jim ne posvečam niti minute svojega letnega časa. Razloge je pa navedel tisti, ki uporablja prijavno ime andrej084. Zgolj ena oz. dve v nizu komercialnih televizij, za ...prikaži večza katero mi je vseeno, kdaj se bosta za vedno ugasnili. Že danes bi bilo veliko prepozno, če bi to tega dejansko prišlo.

Sorodne novice