Magazin > VIP
2013 ogledov

Sodnica vojvodinji Meghan povzroča sive lase

meghan markle Profimedia
Nova klofuta za vojvodinjo Meghan.

Meghan Markle in princ Harry tožita izdajatelja tednika Mail on Sunday, Associated Newspapers, ker je objavil del pisma, ki ga je Meghan poslala očetu, s katerim od poroke s princem ni v dobrih odnosih. S tem naj bi grobo posegli v njeno zasebnost in jo poskušali v javnosti očrniti.

Associated Newspapers se brani, da je žena princa Harryja podrobnosti o pismu medijem preko prijateljev posredovala sama. Meghan naj bi bila po njihovih besedah zadovoljna, ko je z revijo People spregovorilo pet njenih prijateljev, ki so jo branili in omenjali sporno pismo.

Pretekli teden je založnik omenjenega taboida sodišče zaprosilo za dovoljenje, da v obrambo vključijo knjigo Finding Freedom. Pravijo, da je kraljevi par s piscema tesno sodeloval, da bi v javnost prišla njuna plat določenih zgodbic. "Meghan je dovolila, da so s pomočjo knjige v javnost prišle informacije o njeni zasebnosti in družinskem življenju, med drugim tudi podatki o njenem odnosu in komunikaciji z očetom ter tudi pismo,“ pravi zagovornik založnika Associated Newspapers, Anthony White. Sodnica  Francesca Kaye je prošnjo odobrila. Zagovorniki vojvodinje so se na odločitev poskušali pritožiti. Njihov zahtevek je bil zavrnjen. Ob tem so še enkrat poudarili, da slavni par pri nastajanju knjige ni sodeloval.

Meghan je sicer že pred meseci doživela poraz na sodišču, ko ni mogla dokazati, da je imel časnik zle namere, ko je objavil pismo. Sodniku se ti argumenti niso zdeli relevantni za obravnavo o zlorabi osebnih podatkov in kršenju avtorskih pravic. Meghan je morala zaradi te „klofute“ poravnati odvetniške stroške medija v višini 75 tisoč evrov.

Pred kratkim je verjetno zaradi tega poraza zamenjala odvetnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.