Magazin > VIP
17680 ogledov

Sta našemu zvezdniku Grašo in Danijela po razhodu dala ultimat?

Danijela Martinović Instagram
Z obema si je izredno blizu, se je po njunem razhodu to spremenilo?

Danijela Martinović se še vedno druži z znanim Slovencem, ki je tudi poročna priča Petra Graša. Lahko bi rekli, da se je naš vrhunski chef in vodja michelinove restavracije Dvorec Zemono Tomaž Kavčič znašel med dvema ognjema, a temu na srečo ni tako. Tomaž je namreč skupni prijatelj nekoč enega najbolj znanih hrvaških estradnih parov, Petra Graša in Danijele Martinović. "Še vedno sta oba moja prijatelja, z obema se poznam že od leta 1997. Grašo je moja poročna priča in jaz sem bil njegova, tukaj res govorimo o najboljšem prijatelju. Tudi z Danijelo sem še vedno v stikih in se slišimo. Sta toliko inteligentna, da nista izbrala te poti, da bi moral jaz izbirati," je za Žurnal24 povedal Kavčič. 

Zvezdniškega chefa smo ta teden namreč ujeli na prestižnem kulinaričnem dogodku naših mladih kuharskih chefov Mojmirja Marka Šiftarja in Žige Koprivca, ki sta novembra tekmovala v finalu za regijo JV Evropa in Sredozemlje na najpomembnejšem tekmovanju mladih kuharskih mojstrov na svetu, S. Pellegrino Young Chef Academy Competition. Žiga se je s krožnikom Just the two of us iz slovenske postrvi, lipovih listov, medu in soli, ki ga je zasnoval kot kritiko greenwashinga v gastronomiji, uvrstil v svetovni finale za nagrado S. Pellegrino Social Responsibility Award. Zanjo se poteguje 15 mladih chefov z vsega sveta, zmagovalec pa bo znan letos julija in kot gost povabljen na veliki finale S. Pellegrino Young Chef Academy Competition, ki bo potekal v Milanu med 3. in 6. oktobrom. 

Brunch | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Pod šumečimi krošnjami vrta Lili Novy v Ljubljani sta Mojmir in Žiga svoje trajnostne kulinarične umetnine predstavila domačim novinarjem, povabljencem in prekaljenim kulinaričnim mojstrom, kot sta Tomaž Kavčič in Janez Bratovž. "Bil sem mentor in sem celotno jed poskusil že prej ter bil tudi na tekmovanje v Zagrebu. Vedno stremim k sodelovanju, če lahko pomagam, tudi pomagam. Zelo sem vesel, da imamo tak podmladek in se nam ni treba bati za prihodnost slovenske gastronomije," je povedal Kavčič.

Ker je Žiga z jedjo tekmoval novembra, ko lipovih listov ni več na drevesih, je na to mislil že prej in jih ustrezno shranil, tudi fermentiral. V svoji kulinarični mojstrovini je porabil prav vse dele postrvi, razen oči. Lahko potrdimo, da je njegova postrv z lipovimi listi prava gurmanska poezija, polna svežine in vrhunskih okusov. Medtem ko je Marko izbrano omizje v Ljubljani navdušil s kozicami v omaki iz masale. 

Brunch | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Komentarjev 3
  • Avatar Jud_Süß
    Jud_Süß 08:11 05.junij 2023.

    Same zvezde 🤮🤮🤮🤮

Sorodne novice