Magazin > VIP
81986 ogledov

Ste mislili, da je uspešen Boštjan Romih? Poglejte šele njegovo ženo!

Boštjan Romih Lara Romih mediaspeed
Lara Romih opravlja kar tri različne poklice in prav v vseh blesti.

Čeprav je širni Sloveniji poznan njen soprog, voditelj Boštjan Romih, po uspešnosti prav nič ne zaostaja njegova soproga Lara Romih, ki je v očeh številnih prava novodobna superjunakinja. V svojem podjetju se ukvarja z arhitekturo in fotografiranjem, je predsednica zveze aktivov svetov staršev Slovenije, pevka v skupini Ladies first in mama treh najstniških otrok, za katere vsi, ki jih osebno poznajo, pravijo, da so izredno lepo vzgojeni. 

Kako Lari vse to znese? "Po pravici povedano, ne znese. To je resnica, da vedno nekaj trpi. Sem med srečneži, ki smo obdarjeni z viškom energije, svoje pa je naredila tudi okolica in moji starši, ki so me vzgajali po 'istrijansko'. Pri nas je bilo vedno tako, da moraš narediti štirikrat več, pa boš ravno dober. Seveda prvih 15 let starševstva nisem imela kaj dosti časa za druge stvari in zase, takrat samo razmišljaš, ali boš imel čas za jesti in spati. Ko otroci odrastejo, takrat pa zagrabiš in tako je spet na vrsto prišlo tudi petje in dobra družba, ki je danes, ko smo vsi napeti kot struna, odlična protiutež in naravni antidepresiv. Namesto terapevtov, ki so dragi, zbori pa so brezplačni," svetuje Lara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lara Romih (@lararomih)

Romihova pa ni razpeta le med starševstvom, lastnim poslom in najljubšim hobijem, temveč ji ogromno časa zavzema tudi popolnoma prostovoljna funkcija Predsednice zveze aktivov svetov staršev Slovenije, ki je toliko bolj na udaru te dni, ko so se kolesja zarjavele zakonodaje končno začela premikati. "Moraš biti malo 'norc', ker to je 100 odstotno prostovoljna funkcija, ki pa bi jo lahko opravljal polni delovni čas, toliko je vsega. Jaz prihajam iz arhitekture in na začetku pojma nisem imela o zakonodaji, o pravnih vidikih, a počasi padeš v ta mlin in te potegne. Za to funkcijo se ne poteguje 100 ljudi, čeprav bi bilo super, če bi se, in smo jo sprejeli skupaj z mojima podpredsednikoma. Smo trojček in brez njiju ni možnosti, da bi to lahko opravljala. Dolgo časa smo čakali na premike, ki pa ne smejo biti hitri, saj bi lahko naredili več škode kot koristi. Mi se politike bojimo, radi bi, da bi bila prenova šolskega sistema apolitična, izključno strokovna, s tem, da se da beseda tudi javnosti. Sicer pa so to stvari, ki se bodo spremenile za naše vnuke, ne za naše otroke," pravi Lara Romih. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lara Romih (@lararomih)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice