Magazin > VIP
16972 ogledov

Oriana Girotto iskreno: "Izziv se je 24 ur ukvarjati z otrokom"

Oriana Girotto Facebook
Korona časi so večino družin postavili pred nove izzive in nič drugače ni pri znanih Slovencih …

Kako med karanteno usklajujejo delo, gospodinjstvo in šolske obveznosti sta nam zaupali voditelji Oriana Girotto, Valentina Smej Novak in Boštjan Romih.

"Radi smo doma, nam paše. Midva oba učiva proti spleta, Matic je večino časa med svojimi kitarami, v svet glasbe pa sva uvedla tudi sina, ki zelo rad igra predvsem klavir. Seveda je izziv se 24 ur ukvarjati z otrokom, a se trudiva, da mu predstaviva zanimive stvari, kot so risanje, gozd in inštrumenti," pravi Oriana in poudarja, kako pomembno je, da si vsak dan naredimo lep: "Mi se veselimo majhnih stvari, kot je jutranja kava in kakšen dober film zvečer. To se mi zdi zelo pomembno. Partnerstvo mi v tem času ne predstavlja izziva, če le imaš to srečo, da se lahko umakneš v svojo sobo, ko to rabiš. Sicer pa sama še vedno delam za oddajo Dobro Jutro, učim preko spleta in sodelujem z italijanskimi podjetji."

Valentina Smej Novak pa pravi, da so kljub situaciji polni hvaležnosti. "Vsak ima svoj kotiček  in čez teden vztrajamo pri rutini in urniku, tako šolskem kot službenem. Letos smo si toliko več božičnega vzdušja ustvarili doma. Ljudje smo zelo prilagodljivi in po prvem šoku se hitro prilagodimo. Mi smo bili že prej navajeni drug drugega in veliko skupaj in smo hvaležni, da imamo drug drugega. Se pa učimo strpnosti in tolerance. Midva z Luko sva že prej večino stvari počela skupaj in znava shajati drug z drugim, saj sva skupaj že 20 let. Predvsem jaz sem zelo tolerantna. Imava pa seveda tudi vsak svoj delovni kotiček, kamor se lahko umakneva in opraviva svoje delo," razkriva voditeljica. 

Valentina Smej Novak, voditeljica oddaje Ljubezen gre skozi želodec | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
 

Oče treh šoloobveznih otrok je tudi Boštjan Romih, ki pravi, da večino dela doma in z otroki postori on. "Ne lovimo se toliko kot spomladi, naša šola se je na to lepo pripravila. Na trenutke nam zmanjka naprav, dopoldne ne jaz ne morem delati na računalniku, sem pa bolj na telefonu, če moram kaj urediti.  Otroci so pridni, Ambiente smo posneli na zalogo, trenutno imam manj dela, tako da doma lahko nudim malo več servisa, malo več gospodinjim in pomagam otrokom. Žena ima veliko dela, tako da se z njimi ne mora toliko ukvarjati. So pa stari že 9, 13 in 16 in ne rabijo nenehne pozornosti. Če bi imeli male otroke, bi bilo bolj napeto. Hudega nam ni, bo pa morda priložnost za december, kot si ga vedno zaželimo, da bi se čas malo ustavil," pravi Romih. 

Boštjan Romih | Avtor: Mediaspeed Mediaspeed

Komentarjev 2
  • Avatar Mitja Grmovšek
    Mitja Grmovšek 10:29 13.december 2020.

    Oriana, ni samo delanje otroka delo!

  • Porko2 08:50 13.december 2020.

    Oriana! Edino vlak ni šel še čez tvoje telo, zdaj pa nekaj pametuješ. A te ni sram, da se sploh pojavljaš v medijih?

Sorodne novice