Magazin > VIP
16525 ogledov

Ste vedeli, da Miha Zupan sliši?

zvezde plešejo Anže Petkovšek
Gluhi košarkar Miha Zupan je v šovu Zvezde plešejo priplesal v super finale, o čemer je na začetku dvomila celo njegova učiteljica in soplesalka Maja Geršak.

"Z rezultatom nisem obremenjen, srečen sem. Tanja  Žagar si je ta pokal zaslužila in ji iskreno čestitam," je takoj po razglasitvi povedal Miha Zupan in priznal, da se mu zdi ples veliko težji šport kot pa košarka: "Iskreno povedano, pri košarki je trening najlažji del, pri plesu pa je to dnevno pet, šest ur trdega treninga. Nisem si mislil, da je težji šport kot košarka, ampak je."

V uspeh, ki sta ga na koncu dosegla, bila sta druga, pa je sprva dvomila celo njegova soplesalka Maja Geršak. "Po pravici povedano, dokler ga nisem spoznala in sem vedela, da plešem z njim, sem si mislila, da ne bova prišla daleč. A sem že v roku dveh tednov videla, da ima občutek za ritem, za telo in koordinacijo. Takrat pa sem že vedela, da je možno vse," je razkrila. 

Miha, ki je že od rojstva gluh, s pomočjo slušnega aparata sicer sliši hrup, a ga ne razloči, kar pa jima z Majo pri plesu ni prav dosti pomagalo. "Z aparatom nekaj slišim, brez aparata pa čisto nič. Slišim glasbo, vendar je ne razumem. Ne slišim barve zvoka," pravi Miha, Maja pa razkrije, kakšen način treningov sta izbrala: "Skozi te tedne sem poskušala razumeti, kaj sliši in kako sliši. Miha sliši loči hrup in tišino, ne sliši pa, kaj ta hrup je. Če sem na treningu rekla ja ali ne ali Miha, je vedel, da sem nekaj rekla, ni pa razločil, kaj sem povedala. A se s tem nisva ukvarjala, bolj sva se osredotočala, da je on sledil meni." 

Bo Miha z novim plesnim znanjem po parketu zavrtel tudi ženo? "Imam še en teden dela in treningov za Gala večer," je razkril svoje načrte po šovu, katerih ključni del je Maja: "Pripravljam plesno tekmovanje, na katerem plešejo profesionalci in amaterji. Miha je bil tako dober, da mi je priskočil na pomoč in bova tam skupaj zaplesala, ves dobrodelni izkupiček pa bo šel tudi za gluhe. Čaka naju še en teden treninga, nato pa se bo posvetil ženi."

Nova knjižna uspešnica: Žena ima vedno prav
zvezde plešejo Magazin Uau, tako veliko stvar po šovu načrtuje Tanja Žagar! zvezde plešejo Magazin Zvezde plešejo: Tega na televiziji niso pokazali
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice