Magazin > VIP
16409 ogledov

Tako je danes z našo pevko, ki so ji napovedali, da bo pristala na vozičku

Anđa Marić Instagram
Ne da se!

Anđa Marič, ki je malo tudi naša pevka, saj je vrsto let živela in ustvarjala v Sloveniji, kjer si je tudi ustvarila družino, je za hrvaško televizijo razkrila, kako živi s hudo boleznijo. Potem, ko je objavila video, na katerem hodi s pomočjo bergel, je Anđa dobila veliko podpore z vseh koncev Hrvaške. Sinoči je gostovala v oddaji RTL Direkt, kjer je podrobneje opisala svoj boj in življenje z multiplo sklerozo, piše hrvaški Index. 

"Če si javna oseba, si kot javno stranišče in lahko kdorkoli pride do tebe. Ne. Ljudje so prijazni in sočutni. Ko sem začel gledati na stvar tako, da jim je samo mar zame, sem dobila sočutje do zdravih ljudi. Danes vem, da jim je težko, ko me vidijo, ker ne vedo, kako bi se s tem spopadli," je povedala. Danes Anđa hodi s pomočjo bergel in pravi, da ji gre dobro, a zgodba je bila še pred enim letom precej drugačna. Bila je tako utrujena, da ni zmogla do konca izreči stavka, ne da bi se zadihala: "Nisem mogla držati tona, nisem znala več peti."

"Naučil sem se, da imam ta trenutek lahko zelo lepo in bogato življenje. Spoznal sem, da življenje prelagam na takrat, ko bom boljše, ko bom bolj zdrava, ko bom lahko to, ko bom lahko ono. In potem sem prišla do spoznanja … Bili so ti potresi v Zagrebu, pandemija in vse, zato sem pomislila, kaj pa, če mi ne bo nikoli bolje? Ali je vredno čakati na nekakšnega Godota, ki ne bo nikoli prišel," je svoje misli delila glasbenica in pisateljica ter razkrila, da so bili napovedi sprva katastrofalne.

"Ko so mi leta 2012 postavili diagnozo, so mi rekli: 'Gospa, sprijazniti se morate s tem, da boste najkasneje do leta 2014 na invalidskem vozičku.' Rekel sem 'ne' in to je v meni vzbudilo veliko trme. Živim v 3. nadstropju, v stavbi brez dvigala. Že 9 let," je še povedala. 

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 19:12 12.november 2021.

    Bravo! To je onbašanje! Nič smiljenje samemu sebi. Bolezen sprejeti in živeti čim bolj polno.

  • holy 17:52 12.november 2021.

    Bravo Anđa. Kapo dol. Samo tako naprej.

Sorodne novice