Magazin > VIP
22529 ogledov

Tako sanjsko posestvo ima novi junak Ljubezni po domače

Jure Struna Instagram
Svoj posel in posestvo gradi že od leta 1998 …

Kmalu se bodo za postavnega kmeta Jureta Struno v oddaji Ljubezen po domače potegovale ljubezni željne dame. Juretova prva ljubezen pa zaenkrat ostajajo konji. Na svojem sanjskem ranču Prebil je iz hobija ustvaril uspešen posel, ki je že štirinajst let njegov edini poklic. 

"Kot otrok sem  otroštvo preživel na kmetiji pri dedku  in babici. Delo z živalmi mi je priraslo k srcu, kasneje me je življenjska pot pripeljala do konj. Leta 1998 smo postavili hlev za dva konja in se začeli ukvarjati s konji. Kmalu  zatem je prišel prvi konj z imenom Alkar, ki  še  vedno kraljuje in uživa na ranču. Je v osemindvajsetem letu starosti. Postopoma smo odpuščali govedorejo  in se povsem preusmerili v konjeništvo. Nov hlev smo postavili leta 2006, nato klubske prostore, prostore za spanje, prostor za druženje, postavili maneže, uredili izpuste za konje in šotor, ki omogoča jahanje ne glede na vremenske razmere. Med gradnjo  ranča Prebil sem se vseskozi izobraževal pri nas in v tujini in pridobil naziv inštruktor jahanja. Znanje je ena od stvari, ki ti je nihče ne more vzeti. Ranč se še vedno ureja, ker idej ne zmanjka," je za zurnal24.si povedal Jure. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jure Struna (@rancprebil)

V dobrih dvajsetih letih je ustvaril enega najlepših rančev pri nas. "Moje poslanstvo na mojem ranču je približati konjeniški turizem širši množici ljudi in kot izobraževalna organizacija širiti strokovno znanje o konjih in delu z njimi. Od leta 2017 smo vključeni v program ekološko kmetovanje, na ta način našim konjem nudimo naravno hrano brez umetnih dodatkov. Prizadevamo si za kakovosten razvoj konjeništva v Sloveniji, ob čemer nudimo vrsto raznolikih konjeniških aktivnosti v objemu doline reke Temenice: šolo jahanja, ponudbo za posameznike in zaključene skupine, sodelovanje z vzgojno-izobraževalnimi in varstvenimi institucijami, jahalne tabore, vzrejo in oskrbo konj, mednarodna konjeniška tekmovanja ter sodelovanje z lokalnimi podjetji in društvi v širši okolici," še dodaja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jure Struna (@rancprebil)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jure Struna (@rancprebil)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jure Struna (@rancprebil)

 

 

 

Komentarjev 1
  • Majazmaja 11:29 28.februar 2022.

    Tale gospod ne išče ženske, ampak promovira posestvo. Briga njega za te kure.

Sorodne novice