Magazin > VIP
95672 ogledov

Tina Gorenjak: Bolezen se je vrnila, igralka pokazala posledice

tina gorenjak POP TV
Ponovno se je srečala z diagnozo rak.

Vrhunska gledališka, televizijska in filmska igralka Tina Gorenjak je o svojem prvem srečanju z zahrbtno boleznijo spregovorila v šovu Zvezde plešejo, žal pa se je ponovno srečala s podobno diagnozo. "V zadnjem času, so se mi zgodile čudovite reči. Partnerska ljubezen, izid prve knjige Najti ljubezen, ki ste jo sprejeli z navdušenjem in še kaj. Velikokrat dobim komentarje, da se vas je knjiga globoko dotaknila, ker je tako življenjska in je prava protiutež vsem sijočim 'instagramerskim' podobam življenja. Zato čutim, da zdaj, ko sem iz 'tahudega' ven, z vami delim še drugo plat mojih zadnjih nekaj mesecev," je začela svoj zapis na Instagramu.

Igralka je razkrila, da je februarja ponovno zbolela za rakom. "Dobra novica- ni bila ponovitev prve bolezni, kar pomeni, da je bilo zdravljenje takrat več kot uspešno. Slaba novica- ta oblika raka zdaj, je bila agresivna, hitrorastoča, nagnjena k metastaziranju in zelo redka. Tokrat ni bilo druge pomoči in dobesedno čez noč se je moj svet obrnil na glavo. Nekaj mesecev kemoterapije, operacija, obsevanja … Ne bi rada razpredala o bolezni ali trpljenju, saj je ljudi, ki doživljajo podobno zgodbo (žal) ogromno. Povem le zato, ker sem tu, živa in zdrava, čeprav je bilo kar kritično. Povem zato, da dam komu spodbudo, pogum in upanje, da bolezen rak ni nujno 'smrtna obsodba'. No, tudi zato, da lahko grem vsaj v trgovino brez lasulje, ne da bi se mimoidoči spraševali, kaj je narobe z mano.Za nastope v javnosti pa jo bom vseeno obdržala. Ne zato, ker bi me bilo sram, samo bolj prijetno se počutim z daljšimi lasmi. O bolezni ne mislim dolgo razpravljati, napisala bom samo še nekaj objav, da se lahko zahvalim vsem čudovitim ljudem, ki so mi omogočili, da sem optimalno splavala iz te neljube situacije in da povem nekaj izjemnih (dobrih) stvari, ki so me pospremile na moji poti do ozdravitve. Ekola, takle mamo. Želim vam (in sebi) veliko zdravja," je zapisala v dolgi objavi, kjer se je pokazala z lasuljo in brez nje. 

Komentarjev 14
  • T_rex 09:55 29.oktober 2023.

    Tin(c)a DRŽIM PESTI zate & te podpiram, da ti končno uspe & JA to že zdavnaj ni več >TABU< tema ✊️🥰🤜

  • Avatar Leon
    Leon 06:58 29.oktober 2023.

    Tina ti naj sonček sije in lunca sveti še na mnoga leta . 😁

  • Avatar Zoran
    StarMačk 19:09 28.oktober 2023.

    Pred leti dobil nenadejano priložnost in gospo Tino Gorenjak spoznal. Moram reči, da me je kot oseba navdušila še bolj kot igralka. Preprosta, hudomušna, polna pozitivizma, optimizma... Čeprav sem bil sprva zaradi naključnega srečanja jaz tisti v zadregi in zadržan, ...prikaži več je s svojim pristopom hitro razblinila mojo zadrego in čez par minut sva že čvekala kot, da se poznava "100 let"... Verjamem, da se bo zdravljenje tudi tokrat izteklo po najboljši možni prognozi zato, ker Tina to zasluži. Vse dobro!

Sorodne novice