Magazin > VIP
11584 ogledov

To je zmagovalec šova Slovenija ima talent!

slovenija ima talent
1/45
Anže Petkovšek
Dobili smo novo zvezdo ...

Nocoj se je odvil finale enega naših najbolj priljubljenih šovov, ki je že v polfinalnih oddajah sprožil veliko polemik glede tega, kateri talenti si zaslužijo nastop v finalu in kateri ne. A gledalci in žirija so odločili, kot so, in nocoj so se na finalnem odru šova Slovenija ima talent predstavili pevka Nina Sirk, akrobatinji Cirkus Star (Valentina in Ajda), pevec Jure Kotnik, akrobata Acro Connection (Alja in Matjaž), akrobat Ahmed Kullab, pevec Domen Kljun, čarodeja Arbadakarba (Tina in Matjaž), pevka Maria Sofia Tovar Brčić, harmonikašica Špela Šemrl in plesalka Tatjana Gajanović.

Zmagal je Domen Kljun, na drugem mestu je pristala Špela Šemrl. Zmagovalec je prejel 50 tisoč evrov. "Ne morem opisati, kako sem vesel. Da sploh lahko danes stojim tukaj," je Domen povedal po zmagi.

slovenija ima talent | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Slovenija je za svojega favorita lahko sicer glasovala že od pretekle nedelje.

Tudi finalno oddajo sta vodila Peter Poles in Sašo Stare, na žirantskih stolčkih pa sedeli Ana Klašnja, Lado Bizovičar, Marjetka Vovk in Andrej Škufca. 

Prvi sta na oder stopili Valentina in Ajda (Cirkus Star) in s svojim vrtoglavim nastopom vse pustili odprtih ust. "Solzice so mi pritekle, ker sem začutila vajino povezanost. Z vsakim nastopom sta boljši. /.../ Navdihnili ste na tisoče mladih in sta lep vzor. Hvala vam," je povedala Marjetka, Ana pa je dodala, da sta dekleti veliko presenečenje in da nihče ni pričakoval, da bosta z vsako oddajo napredovali. "Sta prihodnost akrobatike," je še povedala.

Nato je bila na vrsti 17-letna Maria Sofia, ki ima hrvaške in venezuelske korenine, živi pa v Škofji Loki. Mladenka je zapela pesem Nine Simone I put a spell on you. Zaslužila si je stoječe ovacije, tudi od žirantov. "Kaj smo mi našli v Škofji Loki ... To je noro. Ti si z vsakim nastopom večja kraljica. /.../ Ti sodiš med top 10 najbolj posebnih vokalov. Obožujem te," je povedala Marjetka, Lado pa je dejal, da se bo udeležil njenega samostojnega koncerta. 

Ahmed Kullab je bil na vrsti kot tretji. Ana je zajokala, ko je na koncu videla Ahmedov nasmeh. "Všeč mi je tvoja skromnost, vizija, kako da daješ otrokom neko popotnico. Predvsem mi je všeč, s kakšno dušo plešeš," je dejala, Lado pa je povedal, da je fantastičen akrobat. "Skozi nastope spoznavam, da si tudi odličen pripovedovalec. Všeč mi je, da si pokazal kontrast prvi točki, ki je bila šokantna, ta pa je bila vesela," pa je povedal Andrej. "Moja navezanost nate se vleče že od avdicijske oddaje. Vsakič, ko prideš na oder, s sabo prineseš pozitivo," pa ga je pohvalila Marjetka.

Po Ahmedu je na oder stopila Nina Sirk in zapela Piece Of My Heart (Janis Joplin). "Ti si nedvomno eden od top 10 slovenskih vokalov, o katerih je Marjetka govorila," je bil navdušen Lado, Ana pa je mnenja, da je Nina izvedla odličen nastop. "Glasba je tvoja prihodnost," je dodala. "Ti si upaš pokazati vse svoje obraze - naličene, nenaličene. Všeč mi je, da si nam pokazala, kdo je Nina doma in kdo na odru. Tega ne zmore vsak. Meni je všeč tvoja esenca."

Nato je sledil nastop dua Arbadakarba. "Zaradi vaju je bila letošnja sezona še bolj skrivnostna, navihana ..." je po nastopu povedala Ana, Marjetka pa je dejala, da mora biti zelo lepo živeti v njuni družini in da bi si želela, da bi lahko svoja otroka odpeljala na njuno predstavo, ko sta bila mlajša. 

Sledil je nastop plesalke Tatjana Gajanović. Andrej in Ana sta od navdušenja skočila na noge. "Jaz te imam vedno raje. To nekaj pomeni. Tvoja unikatnost je prišla na plano na najboljši možni način. Bila si fenomenalna," je povedal Andrej, Marjetka pa je izjavila, da jo vidi kot ikono, ki bi lahko prodajala svoj lastni šov. "Noro noro, kakšno točko si naredila. Edinstvena si, prava osvežitev na tem odru," pa jo je pohvalila Ana. 

Za njo je bil na vrsti Jure Kotnik. Zapel je pesem skupine Aerosmith Dream On. Žirija je bila po nastopu na nogah. "Kako je lepo slišati res dober rockerski vokal," je bil navdušen Lado. "Kakšen dober glas. Zaljubljena sem vanj. Komaj čakam, da narediš svoj komad. Popestril si šov. Si legenda," pa je izjavila Marjetka, Ana pa je dodala, da je upravičil svoje mesto v finalu. 

Gledalce sta nato s čarobno točko zabavala Acro Connection. Ani in Marjetki so se orosile oči. "Uradno sem vajin fan. Kako sta napredovala od prve oddaje. Res sta super," je povedal Andrej, Ana pa je dejala, da je nekaj najlepšega, če si s partnerjem deliš strast. "Vidva sta eden od talentov, ki nam bodo ostali v spominu," je še dodala.

Predzadnji je na oder stopil Domen Kljun, ki je nastop posvetil ženi. Čeprav je bil prehlajen, je brezhibno zapel pesem Vrača se pomlad (Oto Pestner). Lado je bil tako navdušen, da bi Otu najraje poslal sporočilo, da si mora ogledati nastop. "Izreden si. Vse besede so odveč. To je noro. Uživala sem," je dejala Ana. 

Zadnja je bila na vrsti Špela Šemrl. "Ti si zvezda, kraljica," je bila vzhičena Marjetka, Lado pa je povedal, da je zelo ponosen, saj ji je namenil zlati gumb - tako kot tudi Andrej. "Ti si fenomen letošnje sezone," pa je dejal naš plesni mojster in dodal, da Špela iz harmonike izvleče čustva. 

Komentarjev 7
  • Pierre 11:13 18.december 2023.

    Tole zafnano ''žirijo'' bo treba razpustit pa nagnat domov, fala Bogu da je konc!!!

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:07 18.december 2023.

    Fehtarska oddaja se je končno končala

  • Grof 09:01 18.december 2023.

    Pa kdo lahko še prenaša ta dva izpeta goveda, Polesa in prepotentnega vsiljivca Stareta, antipattična do jajc, vi a popu, jih pa še kar trajbate, pritlehno do gledalcev, manjka samo še prevzetna Tajka Blagetka, …

Sorodne novice