Magazin > VIP
58028 ogledov

To, kar je Trump zapisal ob smrti bivše žene, je presenetilo vse

ivana trump Osebni arhiv
Lepo.

Sinoči je družina Trump sporočila žalostno vest. Stara 73 let je umrla Ivana Trump, prva žena Donalda Trumpa in mama njegovih treh najstarejših otrok, Donalda Jr., Ivanke in Erica. Trump je bil z manekenko čeških korenin poročen med letoma 1977 in 1992, njuna odmevna ločitev pa je veljala za eno najbolj umazanih v zgodovini ameriških medijev. Ivana je Trumpu pomagala zgraditi imperij, sodelovala je pri številnih njegovih odmevnih projektih, tudi pri izgradnji znamenitega Trump Towerja na Manhattnu. Ko jo je varal z Marlo Maples, ki je kasneje postala njegova druga žena, je o ločitvi povedala: "Ne bodi žalostna, poberi mu vse." In tako je tudi skoraj storila.

Ob ločitvi je prejela 14 milijonov ameriških dolarjev, 650 tisoč dolarjev mesečne rente, s katero je podpirala njune tri otroke, rezidenco s 45 sobami v Connecticutu, stanovanje v Trump Plazi in vsako leto uporabo posestva Mar-a-Lago na Floridi za en mesec, je takrat poročal New York Times. Kljub grdi ločitvi se je par spravil od Donaldovi predsedniški kandidaturi, ko ga je Ivana javno podprla, kot ameriški predsednik pa ji je menda ponudil celo mesto ambasadorke na Češkem, a je Ivana to funkcijo odklonila. 

Glede na to, da Trump ne velja za osebnost, ki bi objavljala čustvene zapise, sploh o bivših izbrankah, je ob tej priložnosti pokojni materi svojih treh otrok vseeno namenil prelep zapis na družbeni platformi Truth Social: "Užaloščen sporočam vsem, ki ste jo ljubili, in bilo vas je veliko, da je Ivana Trump umrla v svojem newyorškem domu. Bila je čudovita, lepa in neverjetna ženska, ki je živela veliko in navdihujoče življenje. Njen ponos in veselje so bili trije otroci, Donald Jr., Ivanka in Erik. Bila je tako ponosna nanje, kot smo bili vsi mi nanjo. Počivaj v miru, Ivana!"

Lep, a nenavaden zapis pa nekateri že ocenjujejo kot nabiranje političnih točk pri volivcih, saj taka izpoved za nekdanjega ameriškega predsednika ni običajna. Da bi znal ponovno kandidirati za predsedniški stolček, je namignila tudi njegova tretja žena, Melania Trump, ki je v letošnjem intervjuju na to temo izjavila: "Nikoli ne reci nikoli."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice