Magazin > VIP
38152 ogledov

V Avstriji umrl eden naših najuspešnejših športnikov

Marko Grilc Facebook
Tragična nesreča našega deskarja.

38-letnik, ki se je včeraj na smučišču pri Söldnu smrtno ponesrečil, kot je poročal STA, je eden najuspešnejših slovenskih deskarjev vseh časov, Ljubljančan Marko Grilc, so potrdili njegovi znanci. 

Na trenutno sicer zaprtem smučišču naj bi padel pri snemanju filma, ob tem pa utrpel usodne poškodbe glave, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Med spustom v globokem snegu je deskar, ki po navedbah policije ni imel čelade, padel in z glavo ali obrazom udaril ob zasneženo skalo. Njegovi spremljevalci so nemudoma začeli oživljanje, a je zdravnik ob prihodu na kraj nesreče lahko le ugotovil smrt, dodaja APA.

Za sabo je pustil dva otroka in nosečo partnerko, ki bo njunega tretjega otroka povila čez en mesec. Družini izrekamo globoko sožalje. 

Grilc je bil eden najuspešnejših slovenskih deskarjev vseh časov in najbolj prepoznavni slovenski deskar prostega sloga. O tem priča tudi 241.000 sledilcev na družbenem omrežju Instagram.

Štirikratni mladinski svetovni prvak, zmagovalec tekme svetovnega pokala v disciplini big air (London 2010), zmagovalec tekmovanja Billabong Air & Style v Innsbrucku leta 2009 in O’Neil Evolution Slopestyle leto pozneje, skupno drugi v seštevku svetovnega pokala v big airu leta 2008, dobitnik kolajne na X games, piše Sport Klub. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Grilc (@grilo)

 
Komentarjev 10
 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 00:04 25.november 2021.

  Ob takih tragedijah mi je vedno hudo za tiste, ki ostanejo, posebej otroke. Pri adrenalinskih športnikih je potrebno vzeti v zakup, da jih poganja adrenalin in zato velikokrat riskirajo tudi svoja življenja. Včasih se žal ne izide.

 • Dejan Vehovec 22:26 24.november 2021.

  Žal mi je človeka, ampak uredništvo, a on da je bil eden najuspešnejših? No ja, uspešni so še živi.

 • Avatar Jaka Steiner
  jaka4 16:45 24.november 2021.

  Iskreno sožalje vsem njegovim svojcem, sorodnikom in prijateljem.