Magazin > VIP
6200 ogledov

V enormnih dolgovih: Propad poslovnega kraljestva staršev Kate Middleton

kate middleton Profimedia
Poslovni imperij Middletonovih propadel. Podjetje kupil nekdanji klovn na otroških zabavah.

Konec podjetniške zgodbe Carole (68) in Michaela Middletona (73), staršev britanske princese Kate Middleton (41), je pustil grenak priokus v ustih njunih nekdanjih sodelavcev. Podjetje v stečaju, Party Pieces, so prodali podjetniku Jamesu Sinclairu, prodajo pa potrdili konec maja. Ni znano, koliko je Sinclair plačal za njihov večinski delež v podjetju, ki so ga ustanovili pred več kot 40 leti in prodajali izdelke za zabave in praznovanja, od papirnatih okraskov do balonov in zastav.

Britanski mediji so poročali, da je Sinclair plačal 60.000 funtov za intelektualno lastnino, računalnike in drugo opremo podjetja, še 80.000 funtov pa za blago v skladišču. Na dan pa je prišlo, da vsaj en poslovni partner Carole Middleton obtožuje izdaje in verjame, da si je podjetje nabralo še več dolgov. Po njihovih informacijah gre za 2,6 milijona funtov. Predstavnik posesti, kjer je imelo podjetje sedež, James Hole, je za Daily Mail razkril, da je njegova stranka v zelo težkem položaju. Dejal je, da bo posestvo utrpelo resne posledice zaradi dolga v višini 57.480 funtov, ki je ostal od dolgoletnih najemnikov. "Tukaj je še 219.000 funtov državne podpore podjetnikom v času koronske krize, DDV in nekaj drugih stvari," je izjavil nekdanji sodelavec Middletonovih. Zavedeno je tudi, da davčnim organom dolgujejo skupaj 613.000 funtov, ta dolg pa je bilo treba poravnati, preden so na vrsto prišli drugi upniki.

carole middleton, michael middleton | Avtor: Profimedia Profimedia

Javilo se je podjetje Sultani Gas, ki je za podjetje Party Pieces leta dobavljalo helij za polnjenje balonov. Povedali so, da jih je najbolj prizadelo to, da so zaupali Carole kot tasti bodočega kralja, ona pa jih je izdala ... Da se dogaja nekaj resnega, je bilo mogoče sklepati tudi, ko je Carole Middleton napovedala njuno upokojitev iz podjetja, da bi "več časa preživela s svojimi vnuki". Vlagatelji in sodelavci so nanje začeli pritiskati z vseh strani, groziti s prisilnimi izterjavami in tožbami. Kljub poskusom reševanja je šlo podjetje Party Pieces v stečaj. Daily Mail piše, da so imeli kar 175 potencialnih kupcev in na koncu podjetje prodali Jamesu Sinclairu, ki se je strinjal, da bo v svojem podjetju Partyman obdržal 12 njihovih zaposlenih. Sinclair je svojo kariero začel kot klovn na otroških rojstnodnevnih zabavah v srednji šoli, zdaj pa vodi 30 milijonov funtov vreden zabavni imperij – z igralnicami in zabaviščnimi centri, tovarno sladoleda in Teddy Tastic, ki prodaja komplete za ustvarjanje plišastih medvedkov.

Zadnji veliki posel Party Pieces je bila prodaja cele vrste dodatkov na temo kronanja kralja Karla III. (74) in kraljice Camille (75), na katerem sta Carole in Michael Middleton sedela na mestu, rezerviranem za najožjo kraljevo družino.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice